Kvinderne også i gang med træningen

Kategorier

Line Røddik Hansen, og de andre spillere på FC Nordsjællands Kvindeligahold, er nu påbegyndt træningen igen. De følger nøjagtigt samme protokoller og procedurer som Superligaholdet for at leve op til myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Foto: fcn.dk

FC Nordsjællands kvindeligatrup er, ligesom Superligatruppen, gået i gang med træningen efter den lange pause pga. corona-virusset. Kvinderne træner under de samme forhold og vilkår som Superligatruppen dvs. i mindre grupper, uden kontakt, ankomme omklædte til træning og alle de andre forholdsregler, så der leves op til myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

-Det har været et stort ønske fra spillernes side at komme i gang, og så snart vi havde et setup på plads for herrerne, der levede op til alle retningslinjer, så gik vi i gang med at kunne levere det samme til vores kvindehold. Vi vurderede, at deres passion for sporten og sociale helbred skal prioriteres på samme niveau som Superligaspillernes, så snart vi kunne garantere for deres fysiske helbred i forbindelse med træningen. Og vi er nu der, hvor vi 1:1 har kunne kopiere setup’et fra Superligaen i denne periode, så vi er glade for at også kunne byde kvinderne velkommen tilbage i trygge rammer og med alle hensyn taget, siger direktør Søren Kristensen.

Furesø Kommune har godkendt brugen af banerne til Kvindeligatruppens træning, og samtlige procedurer og punkter i protokollen for Superligatruppens træning er i brug omkring kvindernes ditto.

-Det har været en fornøjelse at opleve den glæde og energi, som vores spillere er mødt ind med, efter at klubben har strukket sig langt for at kunne imødekomme pigernes ønske om komme i gang, da de kunne se, at drengene var det. Langt fra alle af dem er på kontrakt, og derfor er det naturligvis frivilligt at være med, hvis nogen skulle føle sig utrygge i forhold til en risiko for at blive udsat for smitte. Men efter de har oplevet, at vi træner i små grupper, vi møder omklædt ind, vi ikke er i kontakt, at alt udstyr sprittes af inden og efter nogen rører ved det, at de skal udfylde formularer der monitorerer deres helbred konstant osv., så er der ikke en eneste, der har udvist bekymring eller ønske om at vente med at deltage, siger Cheftræner Brian Sørensen.

Der er pt. ingen afklaring på, hvornår Gjensidige Kvindeligaen starter op igen, men for spillerne i truppen er det ikke det sportslige, som er det vigtigste lige nu.

-Vi har virkelig savnet hinanden og muligheden for at løbe og sparke til en fodbold igen. At vi ikke træner henimod en kamp, betyder ikke det mindste lige nu. Socialt og fysisk er det bare fantastisk at være i gang igen, og vi føler os helt trygge ved de retningslinjer og begrænsninger, der følger med. Klubben og staben gør virkelig alt for, at vi som spillere ikke løber nogen risici ved at dyrke vores passion, siger midtbanespiller Line Røddik Hansen.