Kofod: En rigtig fed fornemmelse

Kategorier

Kof og Rygaard i vild jubel efter det flotte frisparksmål. Opgøret endte 0-2 til FCN.

Foto: gonzalesphoto.dk

Magnus Kofod Andersen scorede i fredags sit første Superliga-mål, da han i første halvleg bragede et frispark langt ude fra helt op i krydset. Målet var med til at sikre tre meget vigtige point på udebane i Silkeborg, så midtbanestyrmanden er naturligvis glad og tilfreds med både målet og sejren.

Kof – lad os bare komme direkte til det, du helst vil snakke om. Hvordan var det at se den der kanonkugle suse op i hjørnet i fredags?
– Det var en selvfølgelig en kæmpe forløsning! Først og fremmest fordi det er mit første Superliga-mål, som var med til at sikre en sejr i en utrolig vigtig kamp. Derudover er det et spark, som jeg har arbejdet stenhårdt på at forbedre. Det er altid fedt, når noget man har arbejdet på, lykkedes i kamp.

– Jeg begyndte så småt at øve de her frispark for to år siden med Emiliano Marcondes efter træning, men dengang kunne jeg jo ikke noget, der mindede om dét, han kunne. Derfor blev det også en stor motivationsfaktor, fordi jeg kunne stå og se på, at han og Mathias Jensen hakkede den i kassen hver dag. Det ville jeg gerne være en del af. Så det blev lidt målet, at jeg også skulle have en spidskompetence.

– Jeg selvtræner så ofte, som mine ben tillader mig at gøre det. Det var faktisk på grund af en lille overbelastning i lysken, at jeg ikke spillede testkampen mod HB Køge. Så det er vigtigt at mærke efter, men jeg forsøger at øve de her spark i hvert fald to gange om ugen efter træning. Og gerne tre gange, hvis jeg kan få Dams, Rygaard eller Jaxe med på den.

Nu nævner du selv, at du startede med selvtræningen, da du som helt ung kom op i Superliga-truppen og så Emiliano og Mathias Jensen sparke løs. Er det noget, du vil forsøge at føre videre og inspirere andre til?
– Det vil jeg helt klart. 100%. I FC Nordsjælland har vi generelt en rigtig god kultur i forhold til at lære fra sig og give videre. Det kan være skudtræning, men det kan også være alt muligt andet individuelt, som man gerne vil blive bedre til. Som sagt var jeg jo selv lidt i lære hos Emiliano og Mathias Jensen, så det vil jeg da selvfølgelig gerne give videre til de yngre.

– Der er dog ikke rigtigt nogen af de helt unge drenge, som er hoppet med på den endnu. Der er selvfølgelig Dams, som er et år yngre, men han lærte det jo før mig, så den tæller ikke. De fleste af de unge er sådan nogle, der gerne vil sparke med indersiden, så det er ikke rigtig samme teknik. Jeg må se og få samlet nogle af gutterne, hvis de gerne vil lære at sparke ordentligt til kuglen.

Er det overhovedet så afgørende at selvtræne?
– Ja, det synes jeg. Det er forholdsvist vigtigt i moderne fodbold, at man har nogle spidskompetencer. Noget der gør, at man kan skille sig lidt ud fra mængden og være lidt mere unik. Selvtræning er en rigtig god mulighed for selv at vælge, hvad du præcist ønsker at arbejde med og blive bedre til.

– Du kan selvfølgelig sagtens blive en rigtig god og dygtig spiller, hvis du ”bare” træner med holdet, men de individuelle færdigheder kommer tit gennem selvtræning. Der kan man selv styre, hvordan tingene skal forløbe, og hvordan man gerne vil træne. Så det har i hvert fald givet mig rigtig meget i forhold til at jagte den her spidskompetence.

Som du selv nævner, var målet i fredags dit første Superliga-mål i 89 Superliga-kampe, men du har godt nok scoret en enkelt pind i Europa mod AIK. Hvilket af de to mål er du gladest for?
– Uha, det er faktisk et rigtig godt spørgsmål. Det er jeg faktisk ikke blevet spurgt om endnu. Men jeg vil sige, at stemningsmæssigt og i forhold til kampens betydning, så var målet mod AIK selvfølgelig kæmpestort. Hvis man kun skal fokusere på selve målet, så var målet i fredags mod Silkeborg nok bedst. Det er nok den flotteste kasse, jeg nogensinde har lavet.

– Så jeg er lige glad for begge mål. AIK-målet var vigtigst, men Silkeborg-målet var flottest.

Nå, så har vi også snakket nok om det mål. Hvordan var det endelig at spille Superliga-kamp igen?
– Det var helt fantastisk. Det har vi jo ventet utroligt længe på. Det er aldrig helt lige så sjovt at træne, når man ikke har det der kampformål at gå efter. Så det var en rigtig fed fornemmelse at komme ind på banen med drengene igen og mærke kampstemningen. Og så var det væsentligste jo selvfølgelig, at vi igen fik tre vigtige point på kontoen.

– Vi holdt os til gameplanen, og spillede os ind i kampen. Vi sørgede for, at vi stod rigtig kompakt defensivt, så deres dygtige kombinationsspillere inde på midten ikke kunne rive os fra hinanden. Og så var vi rolige på bolden i 65-70 minutter af kampen, hvor vi var spilstyrende og skaber en helt masse chancer. Det kunne sagtens være blevet til mere end to mål.

Flemming fortalte, at han især var glad for den defensive præstation. I var komfortable, selv når Silkeborg havde bolden mere end jer. Er det noget nyt, som I har forsøgt at lægge på jeres spil?
– Ja, det er det. Vi har arbejdet meget på vores defensive struktur, fordi der i de sidste mange sæsoner i træk er gået for mange mål ind på os. Vi har været dygtige til at score mål, men knap så gode til at forsvare os. Så det har helt klart været et fokuspunkt i en længere periode. Og jeg synes kun, det er gået én vej, siden vi er kommet tilbage igen.

– Der er en bedre balance nu, så der bliver lagt lige så meget fokus og energi i det defensive såvel som det offensive. Vi er blevet dygtige til at tage temperaturen på kampen og vurdere, om vi skal gå højt eller om vi lige skal falde ned. Det vigtigste er, at vi holder sammen, så vi forbliver et hold. Hvis én mand går frem, så går alle frem. Og hvis vi bliver tilbage, så er det alle mand, der bliver tilbage. Det er den røde tråd, der har gjort, at vi står meget bedre på banen nu, end vi gjorde førhen.

Det var tre vigtige point. Kan man skrive ”mission accomplished” ud for jagten på top-6 nu?
– Den er i hvert fald 99,99% sikker, så det kan man jo stort set godt. Meget skal gå rigtig galt, hvis ikke vi skal i top-6. Nu tager vi selvfølgelig først lige en kamp ad gangen, og så må vi se, hvordan tingene ser ud efter Midtjylland-kampen på søndag. Men vi er i hvert fald opsatte og fortrøstningsfulde i forhold til at være med i mesterskabsspillet.

– Og så synes jeg selvfølgelig, at vi skal gå efter den tredjeplads. Den er ikke langt fra os, uanset hvordan de sidste runder af grundspillet flasker sig. 11 kampe tilbage, en rigtig fin målscore og vi er inde i en god stime, så det er helt sikkert muligt. Jeg er helt sikker på, at det her hold kan tage opgaven op. Nu var jeg godt nok med til at vinde bronze i 2018, men det er snart på tide at få nogle flere medaljer til Farum. Så lad os da forsøge at nappe den tredjeplads, så jeg kan få en til.

På søndag venter en hjemmekamp i Right to Dream Park, da Superligaens duks, FC Midtjylland, kigger forbi. Kampen bliver spillet klokken 17.00, men da der fortsat ikke er mulighed for at invitere fans på tribunerne, opfordrer klubben til at følge med og heppe foran TV’et. HUSK at FCN Experience holder åbent mandag fra klokken 11-18, hvis man mangler nyt FCN-gear.