Kamaldeen: Mit spil skal være en inspirationskilde

Kategorier

KAMALDEEN: “MIT SPIL SKAL VÆRE EN INSPIRATIONSKILDE FOR ANDRE, SPECIELT I AFRIKA. JEG VIL HAVE AT DE SKAL VIDE, DE OGSÅ KAN BLIVE TIL NOGET.”

 Kamal – hvordan føles det at være tilbage i træning efter lockdown?
– Jeg er meget glad for at være tilbage, for jeg har savnet fodbold. Jeg tror ikke jeg kan leve uden fodbold på det her tidspunkt i mit liv. Jeg er glad for at være samlet med mine holdkammerater igen, og kunne bringe holdånden tilbage igen. Jeg nyder at arbejde sammen med dem alle, så jeg er glad for at vi er samlet på banen igen.

Fjerde Superliga-kamp, anden start – hvordan havde du det på banen, og specielt omkring dit mål?
– Da jeg fandt ud af at jeg skulle starte inde, følte jeg med det samme at jeg var klar til at hjælpe holdet og gøre en forskel i kampen. Jeg så frem til at score eller lave en assist, så da chancen bød sig, var jeg i stand til at læse og forudse forsvarsspillerens bevægelser. Jeg tog en beslutning om at tage chancen, hvilket betalte sig, og jeg er meget glad for mit første mål. Vigtigst af alt så er jeg glad for at jeg var i stand til at hjælpe holdet. Jeg følte det var en ny måde for mig at score et mål på, jeg plejer oftest at ende i en 1-mod-1 situation med målmanden, så jeg er glad for at finde nye måder at score på.

Hvad er dine tanker om det udviklende miljø som du og dine holdkammerater er i, her efter de første måneder i Superligaen?
– Vi er meget heldige at være her, og starte vores karriere her. Jeg føler at min tid på Right to Dream-akademiet udstyrede mig med de helt rigtige værktøjer, til at håndtere det høje niveau af fodbold, som vi spiller her i FCN. Tilmed fokuserer samtlige trænere og medlemmer af staben her på vores udvikling. De er altid tilgængelige og klar til at lytte – til at hjælpe og til at presse os til at gøre det endnu bedre. ¨

– Jeg føler, de gør alt for at vi kan forbedre os. Der er fokus på udvikling i klubben. Gode og dårlige præstationer bliver vægtet ligeligt, og anses som muligheder for fremadrettet læring. Så jeg føler, at FCN er det bedste sted, jeg kan være som 18-årig.

I RTD og FCN vil man gerne vise fodboldspillere, hvordan de som rollemodeller kan bruge deres stemme. Hvad er dine tanker om det, nu hvor din karriere lige er startet – og, hvis du kunne tale til dem der kommer efter dig, hvad ville du så sige til dem?
– Hvis du er interesseret i fodbold, og har talentet til at gå hele vejen, så skal du sætte pris på den gave og presse dig selv. Det handler om at inspirere andre til at gøre det samme. Når du opnår det, skal du stadig huske på hvor du kommer fra, og hjælpe til med at forbedre tingene dér. Det er nemlig meningen med livet: at gøre tilværelsen bedre for andre. For mig handler det om det afrikanske kontinent. Der er mange mennesker, der ser op til mig. Mange mennesker jeg motiverer. Jeg vil have de skal vide, at de også kan klare den.

– Når du går på banen, tænker du ikke kun på dig selv og holdet – du tænker også på din familie, dine venner, fansene – folk som er inspirerede og motiverede af hvad, og hvordan, du gør det som du elsker. Det giver mig så meget energi, så jeg har ingen undskyldning for ikke at gøre mit bedste.