Gjensidige Kvindeliga genoptages i næste uge

Kategorier

FCN's kvinder genstarter sæsonen i næste uge med et topbrag mod Fortuna Hjørring. Til medalje-slutspillet har Gjensidige Kvindeliga indgået en historisk TV-aftale med Discovery Networks, der sikrer, at kvindefodbolden også bliver vist på Eurosport og Dplay.

FC Nordsjællands kvinder har været tilbage på træningsbanen i nogle uger, og nu er der endelig udsigt til at komme i kamp igen. På næste lørdag d. 6. juni sparker kvindeholdet sæsonen i gang igen mod topholdet Fortuna Hjørring. Et opgør der sendes live i TV.

DBU’s bestyrelse har besluttet at genoptage Gjensidige Kvindeliga, hvor FC Nordsjællands kvindehold deltager i medalje-slutspillet. Dette års mesterskabsspil, hvor der dystes om Det Danske Mesterskab samt to danske pladser i UEFA Women’s Champions League, er kortet ned fra 10 til 5 kampe og holdene medbringer point baseret på deres slutplacering i grundspillet. FC Nordsjælland starter f.eks. med 6 point, mens førerholdet Fortuna Hjørring har 10 point fra start.

FC Nordsjælland spiller én kamp mod hver af de øvrige top-6-hold, hvoraf tre af opgørene afvikles hjemme i Right to Dream Park:

Lørdag 06.06.2020 kl. 14.00 / FC Nordsjælland – Fortuna Hjørring (TV)

Lørdag 13.06.2020 kl. 14.00 / KoldingQ – FC Nordsjælland

Onsdag 17.06.2020 kl. 17.30 / Brøndby – FC Nordsjælland (TV)

Lørdag 20.06.2020 kl. 14.00 / FC Nordsjælland – FC Thy-ThistedQ (TV)

Lørdag 27.06.2020 kl. 14.00 / FC Nordsjælland – VSK Aarhus

For medalje-slutspillet har Gjensidige Kvindeliga indgået en ny og udvidet TV-aftale med Discovery Networks. Det betyder, at de udvalgte live-kampe også bliver vist på Eurosport og Dplay udover SPORT LIVE, som har transmitteret ugens SuperMatch i denne forårssæson. FC Nordsjælland er blevet tildelt tre TV-kampe, hvoraf to af dem er hjemmekampe i Farum.

Cheftræner, Brian Sørensen:
– Vi glæder os helt vildt til at komme i gang. Jeg er rigtig glad og lettet over, at vi får lov at spille. Vi skal forsøge at hente de to hold over os, og det kræver nu, at vi skal vinde de fem kampe. Præmissen er den samme som før, og nu gælder det bare om at vinde de kampe, vi spiller. Forberedelserne har selvfølgelig været anderledes, vi var klar dengang i marts, men det er vi også nu. Vi er i en fornuftig forfatning, omstændighederne taget i betragtning, og jeg tror faktisk, at det gælder alle hold. Vi tager det som pokalkampe – det er én kamp ad gangen, og vi giver den fuld gas hver gang.

Administrerende direktør, Søren Kristensen:
– Vi er meget glade for, at DBU og Kvindedivisionsforeningen er nået frem til en løsning, der gør det muligt at sikre en fair sportslig afslutning på forårssæsonen. Nu blev der fundet en løsning for mændenes Superliga, så det ville være utrolig ærgerligt for dansk kvindefodbold, hvis sæsonen for kvinderne var endt med en skrivebordsafgørelse. Selvom det bliver med et nyt og mere kompakt slutspilsprogram, er vi sikre på, at det er den bedste beslutning for både klubber, spillere og fans.

– Det er som udgangspunkt ikke muligt at få tilskuere og fans på stadion til kampene, og derfor er det ekstra glædeligt, at flere af kampene vises på TV. Det giver fans bedre muligheder for at følge deres favorithold, ligesom det, forhåbentlig, skaber noget øget opmærksomhed omkring kvindefodbolden i Danmark.

Der skal også findes en vinder af Sydbank Kvindepokalen, hvor der spilles enkeltstående semifinaler med finale i starten af juli. FC Nordsjælland er fortsat med i denne turnering, hvor Fortuna Hjørring venter i semifinalen. Der vil komme mere info om dette opgør.