Flemming P: Fokus hele vejen rundt

Kategorier

Foto: boesenfoto.dk

FC Nordsjælland spillede her til aften første Superliga-kamp i mere end to måneder, da Silkeborg IF ventede på udebane i JYSK Park. Det blev til en 0-2 sejr til det nordsjællandske mandskab, som derfor kan tage det prestigefyldte El Plástico-trofæ med tilbage til Farum.

Med aftenens udebanesejr forlænger FC Nordsjælland en positiv stime mod Silkeborg IF. Det var 16. kamp i træk, at SIF ikke formåede at vinde et indbyrdes opgør, hvorfor FCN nu er ubesejret i næsten 10 år mod den jyske klub. Magnus Kofod og Kamaldeen Sulemana stod for hver deres drømmemål i første halvleg, hvorefter sejren aldrig for alvor var i fare.

– Der var fokus hele vejen rundt, og det tror jeg også, at alle kunne fornemme. Vi ved, at vi har nogle individuelle kvaliteter, som tit spiller en rolle. Og i dag så vi også to fantastiske individuelle mål. Først ’Kof’ på et vildt frisparksmål, og så scorer Kamaldeen også et rigtig, rigtig flot andet mål. Vi havde aftalt, at vi skulle forsøge at sætte Kamal op i en masse 1-mod-1-situationer, og så skulle han nok klare resten selv. Og det gjorde han jo så, fortæller cheftræner Flemming Pedersen efter kampens slutfløjt.

Opgøret var FC Nordsjællands første Superliga-kamp efter sæsonen blev sat på pause grundet virusepidemien. Derfor er der også nogle parametre, hvor holdet endnu ikke kører på fuld damp. Det er dog helt naturligt, mener cheftræneren.

– Vi manglede stadig noget kvalitet i sammenspillet, men det havde vi også forventet. Det manglede vi også mod HB Køge, og det vil nok først komme tilbage, når vi har spillet en 3-4 kampe yderligere. Mere kamptræning giver automatisk mere offensiv kvalitet.

– Men det var en fortjent sejr til drengene. Defensivt var det også mere end godkendt. Vi var komfortable, selv når Silkeborg havde bolden mere end os i perioder af kampen. Det blev vi ikke stressede af og kunne derfor hvile. Vi sørgede for at dække godt af og blokerede deres pasningslinjer flot.

– Specielt kommunikationen på holdet er rigtig, rigtig god. Drengene har det så godt sammen, og der er en fed energi i truppen, afslutter Flemming P.

Med sejren sniger FC Nordsjælland sig op på en tredjeplads, hvorfor klubben nu er snublende tæt på at sikre sig en plads i mesterskabsspillet. Der er seks point ned til Randers FC på syvendepladsen, som har to kampe tilbage af grundspillet mod henholdsvis Hobro og FC København. Kronjyderne skal vinde begge disse opgør, mens FC Nordsjælland skal tabe næste uges hjemmekamp mod FC Midtjylland, hvis top-6 skal misses. Desuden har FCN også en væsentlig bedre målscore end Randers.