Dagens modstander: Silkeborg IF

Kategorier

Kent Nielsen og Flemming P. inden sidste møde med SIF. Opgøret endte 2-2 hjemme i Right to Dream Park.

Foto: boesenfoto.dk

Så ruller Superliga-bolden endelig igen! FC Nordsjælland lægger ud med en vaskeægte klassiker, når El Plástico-trofæet er på højtkant i aften klokken 19.00. Modstanderen er Silkeborg IF, som du kan blive meget klogere på her.

FC Nordsjælland har de sidste mange år haft et godt tag på dagens modstander fra Silkeborg. 32 gange er de to mandskaber tørnet sammen i Superligaens historie. Her er det blevet til hele 18 FCN-sejre, mens Silkeborg IF blot har vundet syv af kampene. De resterende syv opgør er endt uafgjort. Faktisk skal man helt tilbage til 07.11.2010 for at finde den seneste SIF-sejr, hvilket betyder, at FC Nordsjælland er ubesejret i de seneste 15 indbyrdes opgør.

Seneste møde med Silkeborg IF var hjemme i Right to Dream Park tidligere på denne sæson, hvor den flotte stime var tæt på at blive brudt. Gæsterne kom hurtigt foran 0-2, inden Mohammed Kudus og Abu Francis bragte balance i regnskabet i anden halvleg. Highlights fra denne begivenhedsrige kamp kan ses HER, hvor et rødt kort til Kian Hansen og et misset straffespark i overtiden også er at finde.

Silkeborg IF i Superligaen
Værterne indtager sidstepladsen i 3F Superligaen, hvor de har skrabet 15 point sammen i 24 runder. Klubben fik dog en fin start på forårssæsonen, hvor det blandt andet blev til en hjemmesejr mod AGF samt et uafgjort resultat mod de forsvarende mestre fra FCK. Silkeborg IF er derfor ubesejret i deres seneste tre Superliga-kampe.

Silkeborg IF – kampform: W-D-D-L-L

Silkeborgs suveræne topscorer i denne sæson er Ronnie Schwartz, som nåede at nette 12 gange i Superligaen, inden den skarpe angriber rykkede til FC Midtjylland i januar-transfervinduet. Derfor er det nu Nicolai Vallys og Jeppe Okkels, der deler rollen som mest scorende spiller i Silkeborg-truppen. De to offensivspillere har stået for tre scoringer hver.

Klubbens unge anfører, Mads Emil Madsen, er den SIF-spiller med flest assists. Den 22-årige midtbanespiller har assisteret hele seks mål i denne sæson, hvilket er nok til at indtage en delt fjerdeplads på Superligaens assistliste. En placering han deler med, blandt andre, FC Nordsjællands Mikkel Rygaard.

Corona-status i Silkeborg
Silkeborg IF er en af de eneste klubber i Superligaen, der ikke valgte at sende deres spillere hjem via regeringens trepartsaftale. I den periode hvor det ikke var tilladt at træne samlet eller i mindre grupper, var spillerne naturligvis ikke kaldt ind. De arbejdede derimod hjemmefra, hvor de fik udleveret træningsprogrammer. Derfor havde Kent Nielsen og den øvrige stab, der ikke var sendt hjem, fri mulighed for at kontakte spillerne og følge med i deres udvikling.

Mandag d. 11. maj fik Superliga-klubberne igen lov til at træne samlet med alle spillere på banen samtidig, hvorfor Silkeborg IF har haft tre træningsuger til at gøre sig klar til dagens opgør. Truppen spillede en intern træningskamp d. 16. maj, ligesom de også nåede en ”ægte” træningskamp mod Vejle Boldklub i sidste weekend. Dette opgør endte med en smal 1-2 sejr til Silkeborg, hvor Mads Kaalund og Alexander Lind stod for de to SIF-scoringer.

Plastisk-fantastisk
Siden 2017/2018-sæsonen er opgørene mellem FC Nordsjælland og Silkeborg IF blevet omtalt som El Plástico, da det er de eneste to klubber i Superligaen, der har kunstgræs på deres hjemmebane. Vinderen af hvert opgør får lov til at tage det flotte, røde plastiktrofæ med hjem, indtil næste møde finder sted. Da FC Nordsjælland er ubesejret mod SIF siden 2010, har El Plástico-pokalen kun haft fornøjelsen af at høre til i Farum.

Til dagens opgør har Silkeborg IF deres faste højreback, Svenn Crone, ude med karantæne. Derudover mangler værterne også Magnus Mattsson, Milan Massop, Valance Nambishi, Skhodran Maholli og Gustav Dahl, som alle døjer med – eller er på vej tilbage fra – skader.

Kampen sparkes i gang klokken 19.00 på JYSK Park, hvor Jonas Hansen styrer slagets gang. Jonas Hansen blev i december forfremmet til Superliga-dommer, og har derfor blot to kampe i Danmarks bedste fodboldrække på CV’et. Én af dem er FC Nordsjællands 2-1 sejr mod Sønderjyske i februar.

Som bekendt bliver alle Superliga-kampe spillet for lukkede døre, hvorfor FC Nordsjælland anbefaler at følge med på TV3 Sport og Viaplay fra klokken 18.15. Desuden dækker FCN også selv kampen på de sociale medier.

God kamp. Vamos!