Mikkel Damsgaard vinder ‘Månedens Unge Spiller’

Kategorier

Truppen havde i dag en teamday, hvor der stod minigolf på menuen. Her overraskede cheftræner Flemming Pedersen 'Dams' med den nyvundne pris.

Foto: fcn.dk

Mikkel Damsgaard har fået en forrygende start på forårssæsonen, hvor det er blevet til to mål og én assist i de første tre kampe. På baggrund af dette har 3F Superliga i dag offentliggjort, at ‘Dams’ har vundet ‘Månedens Unge Spiller’ for februar. Prisen uddeles hver måned af et panel bestående af fodboldeksperter fra DBU, Divisionsforeningen, TV3 Sport, Discovery Networks og Mediano. Prisen skal gå til en spiller, der er født i 1999 eller senere.

Panelet har begrundet valget af Damsgaard med følgende:
– Damsgaard er på rekordtid gået fra at være Superliga-talent til Superliga-stjerne. Mikkel Damsgaard er med sit chanceskabende spil ofte blikfanget hos FCN, og har i denne måned krydret sine gode præstationer med mål.

– Han har med det samme vist, hvorfor Sampdoria har hentet ham med sin fine teknik, gode spilforståelse og vigtigst af alt sine afgørende aktioner.

Cheftræner Flemming Pedersen om Damsgaards nuværende succes:
– ‘Dams’ tager større og større ansvar på banen. Han bliver bedre og bedre til at sætte sig selv i scene. Det hele kommer også af, at hans holdkammerater har lært ham rigtig godt at kende. Fordi ‘Dams’ er en rigtig dygtig spiller, der er afhængig af, at de andre spillere på banen kender hans løb og hans måde at tænke på. Det gør de endnu bedre nu, og derfor har ‘Dams’ været så stærk.

‘Dams’ om at vinde ‘Månedens Unge Spiller’:
– Jeg er selvfølgelig rigtig glad og stolt af at vinde denne her pris. Det betyder, at holdet og jeg har gjort det godt. Så det tager jeg som et stort skulderklap.

– Det er fantastisk at hele holdet har gjort det så godt her i foråret. Drengene gør det nemt for mig at gøre mine ting, når vi spiller så godt allesammen. Så prisen er lige så meget deres fortjeneste.

Mikkel Damsgaard blev også kåret til ‘Månedens Unge Spiller’ tilbage i oktober 2019. I denne måned var ‘Dams’ også nomineret ‘Månedens Spiller’ i 3F Superliga, som uddeles uafhængigt af alder. Den pris gik dog til FCM’s Anders Dreyer.

– Jeg håber da, jeg kan nå at nappe den “store” pris, inden jeg skal til Italien til sommer. Nu skal vi bare fokusere på at vinde kampene, og hvis jeg spiller godt, så kan det være, jeg også kan få lov til at vinde den, fortæller Damsgaard.