Kofod: En rigtig, rigtig, rigtig flot første halvleg

Kategorier

Magnus Kofod Andersen i aktion i lørdagens 1-2 udesejr mod Esbjerg FB. På søndag skal 'Kof' og drengene i topkamp mod Brøndby IF hjemme i Right to Dream Park.

Foto: Philip Snevig Nielsen

FC Nordsjælland er fortsat ubesejret i forårssæsonen. I lørdags blev det til en 1-2 udebanesejr i Esbjerg, og nu venter der er en topkamp på søndag hjemme mod Brøndby IF. Her er Magnus Kofod Andersens nedtakt fra kampen i lørdags samt optakt til kampen på søndag:

 Hvad er dine tanker om sejren i lørdags mod Esbjerg FB?
– Det var en kamp, hvor vi havde forberedt os på at have bolden en hel del. Og det viste sig også, at være tilfældet. Jeg synes egentlig, vi kommer okay fra start. Så får de et dumt mål på en standardsituation, som vi ellers har været dygtige til at forsvare det sidste stykke tid.

– Men vi lader det heldigvis ikke påvirke os. Så vi fortsætter med at spille vores spil, og spiller efterfølgende en rigtig, rigtig, rigtig flot første halvleg. Vi får også scoret to flotte, velspillede mål, så vi kommer i front.

– I slutningen af kampen mister vi lidt styringen. De trykker lidt hårdere på, men jeg synes vi står rigtig flot imod. Vi er rigtigt dygtige til at forsvare os MED bolden, så det forsøger vi altid. Det var dog svært at være rolige på kuglen, efterhånden som banen blev blødere og blødere. Derfor får Esbjerg FB lidt initiativet tilbage, og så kan de jo godt finde ud af at spille fodbold. Men vi fik tre point med hjem, og det var det vigtigste.

Hvordan var det at vinde din første Superliga-kamp i Esbjerg?
– Jeg vidste faktisk ikke, at det var så mange år siden, vi havde vundet derovre. Ikke før jeg læste det på Superligaens Instagram-profil. Så vi fik lige selv nævnt det til et møde på kampdagen. Det blev selvfølgelig til en ekstra motivation, som man lige løber ind på banen med. De her små sjove statistikker er altid sjove at rette op på.

Det er anden kamp i streg, at I vinder efter at være bagud. Hvordan kan det være?
– Det fortæller meget om den karakterstyrke, som vi har opbygget, synes jeg. Før i tiden var vi måske ikke så gode til at få vendt kampene eller lukket kampene i samme grad, som vi er nu. Nu er vi blevet gode til ikke at lade modstandernes scoringer påvirke os så meget.

– Vi holder os til vores egen plan, og ved, at vi altid vil være farlige, når vi har bolden. Så vi skal nok få skabt de chancer, der skal til for at vinde en fodboldkamp. Det er bare med at fortsætte med de samme angrebsmønstre, som vi arbejder med hver dag. Så skal det nok komme på et tidspunkt.

Det var også tredje sejr på stribe her i foråret. Hvordan er stemningen i truppen?
– Stemningen i truppen er helt vild. Jeg kan faktisk ikke huske, hvornår stemningen sidst har været så god. Selvfølgelig hjælper sejre altid på humøret, men jeg tror faktisk, at følelsen allerede blev bygget op før første sejr mod AC Horsens. Det startede allerede under pre season, synes jeg. Men det er helt sikkert en vigtig faktor, når man skal ud og vinde fodboldkampe.

Hvordan bliver det at spille en kamp mod en direkte modstander i top-6?
– Det bliver selvfølgelig en anden kamp end de tre seneste, vi har spillet. Det er to tophold, så det bliver en kamp, hvor vi formentlig skal slås lidt mere om bolden, end vi har gjort mod de sidste par modstandere.

– Brøndby IF er utroligt stærke i deres genpres, og er også begyndt at spille med en masse boldfaste spillere. Så det handler om, at vi skal ud og kontrollere kampen så hurtigt som muligt. Vi skal forsøge at få fat på bolden, så vi kan spille vores eget spil. For vi er allerbedst, når kampen foregår på vores præmisser.

Hvad har I taget med fra kampen mod Esbjerg FB, som kan blive relevant på søndag?
– Vi skal tage de samme spillemæssige takter fra Esbjerg-kampen med os mod BIF. Vi skal sørge for, at alle har den samme idé om, hvilken retning vi skal gå. Og hvis vi kan lave noget af det samme flotte, kreative opbygningsspil, så vi kan score ligeså flotte kasser denne gang. Så er jeg sikker på, at det nok skal gå fint.

De sidste otte opgør mod BIF er endt uden sejr til FCN. Hvorfor er de så svære at slå?
– Jeg synes faktisk ikke, vi ligger dårligt til Brøndby IF. Også selvom vi ikke har vundet siden 2017. Nu har jeg været med i rigtig mange af de her kampe. Jeg sad også på bænken, sidst vi slog dem, husker jeg. Og jeg synes altid, vi spiller utroligt tætte kampe mod Brøndby IF. Der er også flere af de her kampe, som vi ikke har vundet, men hvor vi føler, at sejren burde have været vores.

– Men en kamp varer 90 minutter, og der er måske nogle af de her tidligere opgør, hvor vi har mistet fokus de sidste 10-15 minutter. Så det kan godt gå hen at blive afgørende, at vi er blevet bedre til at køre en kamp helt til døren. Hvis vi kan holde fokus i alle 90 minutter plus tillægstid, så tror jeg sagtens, at vi kan få en sejr.

– Det er to hold, som godt kan lide at angribe. Begge hold har måske sine primære forcer i angrebsspillet, og derfor angriber begge hold også med mange spillere. Så der er masser af muligheder for omstillinger og kontraangreb. Begge veje. Så derfor bliver kampene ofte livlige, men derfor er det også altafgørende at være på vagt. Vi skal få gang i kampen, men det skal være på en kontrollerende måde. Det bliver en balancegang.

Hvad glæder du dig mest til ved kampen på søndag?
– Jeg glæder mig rigtig meget til at se en masse mennesker på stadion. Det spiller altid en rolle, når vi har mange FCN-fans samlet i Farum. En stor rolle endda. Det er altid sjovere, når man spiller på et fyldt stadion. Så derfor er kampene mod Brøndby IF også altid fede, fordi de altid medbringer en masse supportere.

– Fansene er dem, der sætter kulissen for vores motivation og hele det opgør, som vi skal ind og spille. Så det er rigtig vigtigt for hele truppen, at der kommer fans på lægterne. Vi har også lagt mærke til, at folk har rejst sig op og klappet sejrene hjem i de sidste par kampe. Det er vildt fedt.

Du kan være med til at motivere ‘Kof’ og resten af truppen på søndag. Du skal blot trykke HER og fange en billet til topkampen mod Brøndby IF hjemme i Right to Dream Park. Vi ses!