Hjortebjergs optakt: Vi udfolder os bedst i disse opgør

Kategorier

Frank Hjortebjerg og Mohammed Kudus til dagens træning.

Foto: fcn.dk

På søndag spiller FC Nordsjælland hjemme mod Brøndby IF, hvor FCN skal forsøge at nappe den femte Superliga-sejr på stribe. Det er første gang i foråret, at modstanderen er et top-6-hold. Hvilket er noget, som truppen glæder sig til, fortæller assistenttræner Frank Hjortebjerg.

Hvad er Brøndby IF for en modstander?
– Brøndby-kampen bliver nok en lidt anden kamp, end de tre første har været. Vi har en forventning om… nej, vi har faktisk et håb om, at de vil presse os lidt højere oppe på banen end vores tre seneste modstandere. Dermed ikke ét ondt ord om hverken AC Horsens, SønderjyskE eller Esbjerg FB. Vi håber bare, at vi bliver budt op til dans på nogle parametre, hvor vi måske ikke er blevet udfordret i samme grad i de første kampe.

– Vi forventer, at de vil stå lidt højere på banen, og at de vil lægge et hårdere tryk på os, når vi ikke har bolden. De kommer nok ikke til at være lige så passive i deres måde at forsvare sig på. Og det glæder vi os faktisk rigtig meget til. Fordi vi føler, at det er i sådanne kampe, at vores eget spil og udtryk kommer bedst til syne. Vi udfolder os bedst, når vi møder modstandere, der også er indforstået med at skabe en kamp med fart, intensitet og åbenhed.

– Brøndby IF positionerer sig også på en anden måde end de hold, vi har mødt her i foråret. De har nogle aktive wingbacks, som vi skal forsøge at drille lidt. Jeg tror, det hold som trækker sig sejrrigt ud af opgøret, vil være dem, der er bedst til at presse det andet hold. Altså når man ikke har bolden. Hvor de tre tidligere kampe har handlet meget om, hvor gode vi selv kan være på bolden, uden vi får omstillinger imod os.

Hvad betyder det for FC Nordsjælland at spille sådan en kamp?
– Vi vil jo gerne spille med en masse intensitet i kampene. Vi ønsker ikke et spil, der er for statisk og for stillestående. Vi vil ikke spille på et lille område af banen, vi vil gerne spille på HELE banen. Vi vil gerne spille med masser af fart og møde nogle, der gerne vil tage bolden fra os, når vi har den.

– Det er det spil, som vi gerne vil uddanne vores spillere til at kunne spille. Fordi det er det, vi oplever, at man som minimum skal kunne, hvis man skal begå sig på øverste hylde. Og det er det, vi stræber efter; at uddanne spillere til øverste hylde.

– Det er klart, at vi ikke udvikler os med samme hastighed, hvis vi møder mange modstandere, som ikke er med på den præmis. Men som jeg sagde før, er det ikke noget, vi bebrejder vores tidligere modstandere for. Fodbold er til fri fortolkning, og det er op til den enkelte at finde ud af, hvordan man mener, spillet skal spilles.

– Men hvis vi skal udvikle vores eget spil og udtryk, så har vi brug for nogle kampe, hvor vi også bliver mødt højt på banen. Det er en vigtig del af vores uddannelse, så det ikke kun handler om at nedbryde et lavtstående forsvar.

Så det bliver et andet FCN-hold, man ser på søndag?
– Nej, nej. Slet ikke. Det gør ingen forskel, at det nu er en direkte modstander i top-6. Og det gør heller ingen forskel, at det er en modstander, som også gerne vil spille offensiv fodbold. Vi går ud og prøver at vinde kampen. Og det vil vi gerne gøre på vores egen måde. Så vi vil gerne dominere og kontrollere fra start til slut.

– Det er fløjtende ligegyldigt, om det er ét point mellem os og modstanderen, eller om der er 30 point mellem os. Vi ser kampene på samme måde hver gang.

Hvad kan fansene forvente af topbraget søndag?
– Uanset om det er en topkamp eller en træningskamp, kan de forvente det samme fra os hver weekend. De kan regne med, at vi går ud og spiller over stepperne. Og denne gang møder vi en modstander, som gerne vil lege med på den præmis. Så de kan få lov at se, hvem der er bedst til det.

– Og så har de seneste mange opgør mod Brøndby IF jo været meget målrige. Der bliver scoret mange kasser. Det bliver nogle gange lidt tjubang-fodbold, så det er et fedt opgør for begge holds fans. Også selvom den desværre skal opleves hjemme foran TV’et.

Søndagens topbrag bliver som bekendt spillet for lukkede døre. FC Nordsjælland opfordrer derfor til at se kampen på TV3+, hvor der er kampstart klokken 18.00. Desuden vil FCN dække kampen mere dybdegående på vores sociale medier grundet omstændighederne. Hold derfor øje med Facebook, Twitter og Instagram.