FCN inkluderer Superligatruppen i trepartsaftale

Kategorier

FC Nordsjælland har tirsdag besluttet at føje spillerne i Superligatruppen til klubbens administration og akademi ved at fritage dem for arbejde og dermed kunne inkludere dem i ordningen omkring regeringens trepartsaftale. Behandlingsteam vil dog stadig være til spillernes rådighed, hvis spillerne under perioden får behov for fysisk eller mental sparring.

I sidste uge sendte FCN mange af sine ansatte hjem og fritog dem fra arbejde, så klubben har mulighed for at få dækket en del af deres løn via regeringens støtteordning. Efter en god dialog med Spillerforeningen og spillerne selv sendes Superligatruppen nu samme vej for at sikre alle arbejdspladserne også er til rådighed, når både den humanitære og økonomiske krise, i forbindelse med Covid-19 virussen, er til at overskue igen. 

Administrerende Direktør Søren Kristensen

-Lige nu er usikkerheden den største trussel mod vores branche. Vi ved, at vi pt. ingen indtægter har, men vi stadig har alle udgifterne, hvis ikke vi afskediger mennesker og medarbejdere, som fortjener bedre. Det vi ikke ved, er hvordan og hvornår transfermarkedet kommer i gang igen, om vi får de penge andre klubber i udlandet skylder os, hvornår vi kan spille fodboldkampe igen, om der må komme tilskuere på stadion, hvilken indflydelse det her får på sponsorsiden osv. Derfor føler vi, at det vil være uansvarligt overfor alle vores ansatte, og deres familier, ikke at benytte os af denne mulighed, når nu både Spillerforeningen og vores egen brancheorganisation har sagt god for modellen.

-Vi kommer til at kalde spillerne tilbage på arbejde så snart, at vi har fået en dato på, hvornår vi kan spille fodbold igen og myndighedernes retningslinjer muliggør det. Indtil da vil vi have et stående beredskab af behandlere og mentaltrænere til rådighed for alle spillerne, som de kan trække på, hvis de får et behov for det, mens de er sendt hjem fra arbejde.

Efter denne beslutning er det kun en meget lille flok medarbejdere, bestående af ca. halvdelen af klubbens ledelse, med nøglefunktioner som stadig er på arbejde i FC Nordsjælland.