FC Nordsjælland sender ansatte hjem

Kategorier

Der vil igen være mulighed for tilskuere på plads i Right to Dream Park allerede fra næste hjemmekamp på søndag - dog i mindre antal og med større afstand end normalt. Sæsonkortholdere og partnere vil blive prioriteret, når billetterne skal fordeles.

Boesenfoto.dk

Den nuværende globale krise pga. Covid-19 har store økonomiske konsekvenser for hele erhvervslivet inkl. fodboldbranchen i Danmark. Af hensyn til regeringens nyeste forbud og anbefalinger, klubbens fremtid, og de ansattes arbejdspladser, har FC Nordsjælland dags dato meddelt ansatte i klubben – med undtagelse af meget få nøglemedarbejdere og Superliga truppen – at de skal indstille al arbejde og blive hjemme til situationen er ændret.

Alle medarbejdere vil i perioden, med støtte fra regeringens tredjeparts ordning, få udbetalt fuld løn og kan returnere til deres stilling, når FCN kalder dem tilbage på arbejde, fordi situationen har ændret sig til det bedre.

Administrerende direktør Søren Kristensen

 -Lige nu rammes hele verden hårdt af en katastrofe, som vi alle er berørt af. Som arbejdsgiver har vi to primære hensyn at tage:

  1. Hensynet til vores ansatte, og deres familiers, helbred og tryghed
  2. Klubbens fremtid og bæredygtighed

-Vi er som klub og organisation, ikke mindst takket være en stor indsats fra vores dygtige medarbejdere, fans og sponsorer, nået til et sted, hvor vi er robuste og stabile. Men den globale krise udfordrer vores fremtid såvel som alle vores konkurrenters ditto. Arbejdspladserne i FCN er truede, hvis ikke vi udviser ansvarlighed og rettidig omhu, fordi vi ikke kan kontrollere den indflydelse krisen har på vores omgivelser. Vores model er f.eks. meget afhængig af vores evne til at udvikle og sælge dygtige fodboldspillere. Men langt de fleste af de penge, vi har solgt spillere for det seneste år, er lige nu tilgodehavende i lande, som er endnu hårdere ramt af krisen, end vi er i Danmark. Der er også usikkerhed om TV-penge, så længe vi ikke er i stand til at spille kampe, usikkerhed om præmiepenge osv.

-Vi vil først og fremmest sikre vores ansattes arbejdspladser og fremtid samt en bæredygtig klub for vores fans, sponsorer og samarbejdspartnere. Indtil nu har vores ansatte alle arbejdet hjemmefra ud fra regeringens og myndighedernes anbefaling. Anbefalinger der i går, fuldt forståeligt, blev yderligere eskaleret og nu giver endnu større begrænsninger i vores alles dagligdag. I denne situation har vi derfor besluttet at søge regeringens treparts ordning, hvor vores ansatte får fuldstændig fri fra arbejde, og skal blive hjemme, men til gengæld kan vi garantere for deres løn og arbejdsplads fremadrettet, som det ser ud nu. En garanti vi ikke ville kunne give uden denne beslutning.  Vi ved endnu ikke, hvor længe dette vil være nødvendigt. Men som det ser ud nu, vil det finde sted indtil myndighederne og regeringen ændrer på deres vurdering af situationen i vores land, hvorefter vi med glæde vil kalde vores ansatte tilbage til klubben. Vores intention og forhåbning er stadig at kunne spille denne sæson færdig og dette arbejder vi for sammen med de relevante interessenter.

Superligatruppen er som nævnt ikke en del af trepartsordningen, men FC Nordsjælland har, sammen med Divisionsforeningen, indledt en dialog med Spillerforeningen for at finde den bedst mulige løsning for branchen fremadrettet.