Kvindernes optakt til Pokalsemifinalen

Kategorier

Line Røddik i aktion imod Kristianstad.

Foto: Philip Snevig Nielsen

Når FC Nordsjællands kvinder igen tager hul på sæsonen, venter der en afgørende kamp mod Fortuna Hjørring i Pokalsemifinalen. FCN’s kvinder har derfor brugt vinterpausen på at få en masse kampe i benene, så de kan stå skarpt, når de møder Fortuna i deres første kamp.

Som en del af forberedelser til sæsonstart har FC Nordsjællands kvinder spillet en del træningskampe, hvor de bl.a. har mødt nogle af topholdene fra den svenske liga heriblandt FC Rosengården og Kristianstad. Og selvom de to kampe ikke kvitterede med en sejr, har kampene givet holdet god læring, som de tager med videre.

– Mod Rosengård kunne man godt mærke, at der var niveauforskel, og det lærte vi en del af: Hvis man vil være med helt oppe i toppen, så skal vi også rykke os et niveau. Vi blev presset på nogle forskellige parametre, og det gjorde, at vi fik set, hvor vores svagheder og styrker ligger. Vi var mere jævnbyrdige med Kristianstad. Jeg tror måske, at vores største problem var, at vi lavede nogle lidt dumme fejl. For overordnet set var vores spil egentlig fint, men vi gav dem nogle lidt lette mål. Når vi har et højt niveau, så har vi også et højt niveau, men vi svinger også stadig lidt for meget, så det handler om at finde stabilitet, som vi skal have med til sæsonen, hvis vi gerne vil skabe det resultat, vi vil. For jeg synes, vi har vist i træningskampene, at vi har niveauet, men det handler om at kunne holde det niveau over en hel kamp og i alle kampe, når vi kommer til sæsonstart, siger Line Røddik.

Mødet med den svenske power
– Niveauet i den svenske liga er generelt lidt højere. Kristianstad var et fysisk stærkt hold, og det er svenskerne også kendt for at være. Det var fint for os, at der skulle trykkes lidt på, og vi fik lov til at spille lidt hårdere end vi plejer, som nok også skyldes kampens Superligadommere. De gav os lov til lidt mere – det var fedt. Vi skal nemlig også blive bedre til at spille spillet hårdt og lave et frispark, når vi skal bruge et frispark. Det har været fint at få modstand, der er på så tilpas højt et niveau, som vi også skal kunne gå ind og præstere imod, når vi starter op igen, fortæller Line Røddik.

Udover at holdet får testet formen mod nogle at topholdene fra den svenske liga, kommer kampene også til at agere som en form for pejlemærke for den kommende forårssæson.

– Det er nogle fede modstandere at møde, som vi kan måle os på og se, hvor vi er henne i forhold til de allerbedste. Brøndby og Fortuna har dem også som træningsmodstandere, så det giver samtidig en pejling om, hvor vi står – sammenligningsgrundlaget bliver lidt nemmere, forklarer Cheftræner Brian Sørensen.

Nøglen til at stå skarpt ved sæsonstart
– Når vores presspil fungerer, så synes jeg vi er rigtige gode. Vi har nogle spillere med god speed, som gør, at vi kan være svære for en modstander. Samtidig synes jeg også, vi er gode med bolden. Det er en kombination af at være god med bolden og presse modstanderen, når de er i boldbesiddelse, som vi skal have frem. Og så skal vi lade være med at lave unødige, dumme fejl på unødige, dumme steder på banen. Vi har fået en stor, bred trup nu, som ret hurtigt har fundet hinanden på mange områder. Samtidig vil vi stadig holde fast i den base, vi har fra sidste år – og så kan vi krydder det med noget nyt. Derfor er det godt, at vi kan få en masse kampe i benene sammen og få spillet nye spillere ind. Det tillader vinterpausen os til forskel fra sommeren, hvor vi havde to ugers forberedelse, inden vi skulle ind på banen igen. Jeg tror måske vi nåede en enkelt træningskamp. Nu har vi lidt mere tid, så når vi ligger ud mod Fortuna, kan vi stå helt klar fra start af, siger Line Røddik.

Sæsonen skydes i gang søndag den 15. marts med Pokalsemifinalen hjemme mod Fortuna Hjørring. Herefter følger returkampen i Hjørring lørdag den 21. marts. Indtil da har kvinderne stadig to træningskampe på programmet. Første kamp spilles på lørdag, hvor holdet ude møder det svenske tophold Göteborg FC. Kampen vil på dagen blive live-streamet via Göteborg-Postens hjemmeside.