Hjortebjergs optakt: Det samme FCN-mandskab som altid

Kategorier

Sidst vi mødte Esbjerg FB var hjemme i Right to Dream Park, hvor FCN vandt 2-0 på mål af Isaac Atanga og Godsway Donyoh. Her bliver Atanga tiljublet af holdkammeraterne efter sin scoring.

Foto: boesenfoto.dk

I morgen spiller FC Nordsjælland Superliga-kamp på udebane mod Esbjerg FB. Selvom det er første kamp på udebane i forårssæsonen, vil FCN-mandskabet gå til opgaven på sædvanlig vis. Der er nemlig en fantastisk tro på tingene, fortæller assistenttræner Frank Hjortebjerg.

Hvordan har I forberedt jer til kampen mod Esbjerg FB?
– Vi har kigget på, hvordan det gik mod SønderjyskE. Udvalgt nogle ting fra den kamp, som vi tror på, også kan blive relevant mod Esbjerg FB.  Og så er det klart, at vi har kigget lidt på, hvad det er Esbjerg FB, formentlig kommer med. Hvor skal vi prøve at lægge vores fokus henne?

– Esbjerg FB er ret stærke på standardsituationer. Både offensivt og defensivt. Vi har især bidt mærke i, at når de eksempelvis forsvarer et hjørnespark, så sætter de det op, så de kan køre en omstilling direkte efterfølgende. Så det har vi haft lidt fokus på at matche.

– Og så forestiller vi os, at Esbjerg FB rent forsvarsmæssigt vil gribe det an på samme måde, som vores to seneste modstandere har gjort det. De vil nok være tilfredse med, at vi har bolden meget af tiden. Derfor bliver det vores fornemmeste opgave at bryde dem ned, selvom de står med mange mand bag bolden. Så der har vi kigget på, hvor vi kan give dem flest mulige problemer. Uden at vi bliver sårbare overfor de omstillinger, som de gerne vil køre mod os, når vi mister bolden.

Vil man opleve noget nyt ved FCN-spillestilen?
– Nej, jeg tror ikke, det er noget, som man umiddelbart vil lægge mærke til. Vi har arbejdet med nogle nuancer i løbet af ugen, så der vil være nogle småting, hvor vi trænere kan se en forskel. Men det tror jeg ikke, at fans, tilskuere og Tv-seere vil kunne se. De vil se det samme FC Nordsjælland-mandskab som altid.

– Selvom vi nu spiller på græs på udebane efter to hjemmekampe på kunstgræs, så vil vi stadig forsøge at kontrollere kampen fra start til slut. Vi vil stadig prøve at dominere, presse dem højt og vinde bolden tilbage, så snart vi mister den. Og så skal vi undgå at få de her kontraangreb imod os. Det skal bare være angrib, angrib, angrib. Prøve at score en masse mål.

– Man kan med ro i sindet tage til Blue Water Arena og se et FCN-hold, der spiller attraktiv og offensiv fodbold. Det skal man ikke være bange for. Det er stensikkert.

Hvordan er følelsen i truppen?
– Den er jo mega god! Det er klart oven på den virkelig, virkelig gode pre season, vi havde. Og selvfølgelig også de to første sejre ud af to mulige. Det er sjældent, at man som træner er fuldstændig rolig, og bare glæder sig til, at man skal ud og spille første kamp. Men det var sådan jeg havde det inden AC Horsens-kampen. Og så skete der alt det med blæsevejret. Det var virkelig antiklimaks.

– Men så spillede vi heldigvis kort tid efter, hvor det bare blev en kæmpe forløsning. Og så var det en anderledes kamp mod SønderjyskE, men vi var stadig tilfredse med rigtig mange ting. Så vi har virkelig en god fornemmelse. Tingene går helt efter planen, og drengene giver den virkelig gas på træningsbanen i øjeblikket.

– I går spillede vi eksempelvis 11 mod 11 til træning. Det ene hold bestod af dem, som er tættest på startopstillingen, mens det andet hold bestod af dem, der, som udgangspunkt, er lidt længere fra en startplads. Og uden jeg røber for meget, kan jeg godt sige, at drengene fra start-11’eren virkelig skulle stå på tæer. De var sgu pressede, og gav også selv udtryk for, at hvis det var det niveau, de møder på lørdag, så bliver det eddermame svært.

– Så det er virkelig fedt for tiden. Der er god stemning, der er god kvalitet og der er god energi fra alle mand. Uanset hvilken rolle man har i truppen. Det er første gang siden 2017, at vi vinder tre kampe i streg. Det er virkelig kulminationen på den følelse, som er blevet opbygget siden Ghana-turen og hele pre season. Det er en stærk fornemmelse, som man ikke rigtig kan beskrive med ord. Man kan bare mærke det, når man træder ind i omklædningsrummet og går ud på træningsbanen. Og det er også derfor, at vi glæder os så meget til kamp.

Kampen fløjtes i gang i morgen klokken 16.00 på Blue Water Arena i Esbjerg, hvor FC Nordsjælland skal fortsætte deres jagt mod top-6.