Hjortebjerg: Vi har virkelig lagt et solidt fundament

Kategorier

Det har skabt stor glæde hos både spillere og trænere, at træningen nu er genoptaget i Right to Dream Park, fortæller Frank Hjortebjerg. Her ses han i et andet glædeligt moment på træningslejr i Spanien.

Foto: fcn.dk

Frank Hjortebjerg, assistenttræner på Superliga-mandskabet, er naturligvis tilfreds med sejren mod AC Horsens i første runde af forårssæsonen. Han er dog ret sikker på, at kampen i morgen mod SønderjyskE bliver væsentlig anderledes. Læs hele assistentens nedtakt fra AC Horsens-kampen og optakt til SønderjyskE-kampen her.

Hjortebjerg udtaler sig om…

hvad der var det vigtigste, holdet tog med sig fra 6-0 sejren mod AC Horsens:
– På grund af de omstændigheder som gjorde, at vi ikke spillede i søndags, var det bare dejligt at komme afsted og komme i gang. Det var en kæmpe forløsning. Drengene havde glædet sig meget, så det var definitionen af et antiklimaks i søndags.

– Det var vigtigst af alt, at vi kom i gang, som vi gerne ville. Og som vi havde forventet. For vi har virkelig haft en voldsomt god pre season, så vi var klar til at komme i kamp. Så er det klart, man bliver en smule bekymret, når planerne pludselig bliver ændret, og omstændighederne er lidt anderledes.

at der var fem (seks) forskellige FCN-målscorere. Og at fire (fem) af dem var teenagers:
– Det kan ikke komme bag på nogen, at når vi scorer mål, er der gode chancer for, at det er en teenager, der scorer. Så det er ikke nogen overraskelse. Jeg har godt hørt nogle snakke om, at det måske var første gang, at så mange teenagere scorer i samme kamp. Men for os er det jo bare hverdag. Business as usual.

– Det jeg synes, der er mest spændende, er, at det er fem forskellige målscorere. Eller seks, hvis man er sød mod Rothmann. Det siger jo noget om, at vi bringer mange forskellige spillere op omkring modstanderens målfelt. Og det vil vi gerne. Især mod hold som Horsens, der er passive i deres måde at gribe det defensive an på. Så skal vi have mange med op omkring feltet. På den måde bliver det mere naturligt for os, at vi har flere forskellige målscorere. I stedet for de samme to-tre spillere.

at holde nullet:
– Selvom Horsens stod langt tilbage, synes jeg, det var vores fortjeneste. Vi har jo en ambition om, at vi skal dominere kampene så meget, vi nu engang kan. Fra start til slut. Uanset hvem vi møder. Det synes jeg, vi lykkedes med. Så derfor synes jeg i høj grad, det er vores egen fortjeneste. Og det var dejligt for os at holde nullet selv, når vi laver så mange mål i den anden ende.

hvordan man gør spillerne taktisk klar, når der kun er tre dage til at forberede dem:
– Normalt præsenterer vi modstanderen over flere dage til spillerne, men det har været lidt sværere denne gang. I går lavede vi en kort præsentation af SønderjyskE for truppen. En smule analyse som vi også bruger til at afrunde kampen mod Horsens. Så vi gør spillerne opmærksomme på, hvad der skete mod Horsens, og hvordan vi kan bruge det mod SønderjyskE.

– Hvis vi har en hel uge indtil næste modstander, vil analyse- og præsentationsdelen af modstanderen blive mere adskilt hen over ugens dage. Den ene dag kan der være fokus på offensiven, og den næste dag kan der være fokus på noget andet. Og man vil først analysere på den seneste kamp, inden man præsenterer den nye modstander. Så de her to dage med forberedelse bliver lidt mere kompakte, end hvad spillerne er vant til.

hvad man forbereder sig på, når man skal møde SønderjyskE:
– Vi har stor respekt for deres defensive organisation og deres evner i omstillingsspillet. Det vil sige, hvis vi mister bolden, går de hurtigt i angreb. Og de gør det med mange spillere. Spillere som har kompetencerne i den fase. Så det er noget, vi er meget opmærksomme på i forberedelsen, og som vi vil have fokus på i kampen.

– Ellers prøver vi selvfølgelig at arbejde med mest mulig fokus på os selv. Vi skal arbejde videre på den præstation, vi dyrkede imod Horsens. Samtidig kigger vi selvfølgelig på den nye modstander, og har respekt for, hvad de dyrker, og er gode til.

at gå ind til kampen som favoritter:
– Det snakker vi faktisk aldrig nogensinde om. Vi nævner bevidst ikke hvilken plads modstanderholder rangerer på. Eller vores egen placering for den sags skyld. Vi ser på spillet objektivt. Hvad er vores egne styrker og svagheder kontra modstandernes styrker og svagheder? Hvilken proces er vi i med vores hold, og hvilken proces er de i med deres hold? Og så gør vi det bare bedst muligt derfra.

– Om vi er favoritter eller underdogs, har vi samme ambitioner på spillets vegne. Det gør faktisk ikke den store forskel, hvem vi møder. Vi går selvfølgelig efter tre point, for det gør vi altid. Specielt når vi jagter en plads i mesterskabsspillet. Alt andet end havde været uambitiøst, når vi har haft en pre season, som vi mener, har været sindssyg god. Vi har virkelig lagt et solidt fundament for de seks kampe, som er tilbage af grundspillet. Så vi skal jagte et resultat i hver kamp.

at der kan være chance for, at spillerne undervurderer SønderjyskE efter 6-0 sejren i onsdags:
– Det er jeg sikker på, at spillerne ikke gør. Netop fordi vi er så objektive inden hver eneste kamp. Så vi går ikke ind og fortæller, at modstanderen er ekstremt dårlige til det her. Eller at det bliver ekstremt let, hvis vi bare gør ligesom sidst.

– Vi kigger selvfølgelig på hvad de gør bedst, og hvor de har udfordringer. For alle hold har jo svagheder. Alle hold har noget, de dyrker mere end andet. Så det er egentligt en meget objektiv måde vi går til alle kampe på.

– Nu spillede vi mod Horsens i onsdags og vandt 6-0. De point er der ikke nogen, som kan tage fra os, men de giver heller ikke mere end tre point. Det er ligesom et afsluttet kapitel. Så nu er fokus mod SønderjyskE, og det er en lige kamp ligesom de andre. De point der er på spil denne gang, er ligeså vigtige som de andre kampe.

at kampen mod SønderjyskE IGEN er hjemme i Right to Dream Park:
– Det gør en forskel. Især nu hvor banerne er en del pressede rundt omkring på andre stadions. Så det spiller en kæmpe rolle. Der er ikke nogen tvivl om, at det er her, vi føler os bedst tilpas. Det er et sted, vi rigtig gerne vil præstere og underholde folk, som kommer på stadion. Som sidst mod AC Horsens. Så det er kun super fedt for os, at vi starter med to kampe på hjemmebane.

– Nu oplevede jeg kampen og stemningen mod AC Horsens fra trænerbænken af, men det gør en kæmpe forskel for vores spillere. Da fansene begynder at rejse sig op og klappe, havde vi heldigvis forholdsvist godt styr på kampen. Så vi kunne næsten læne os lidt tilbage på bænken og nyde oplevelsen. Kigge på hvordan spillerne nød det. Da Diomande blev skiftet ud, kunne man også mærke, at fansene gav en hel del tilbage til ham. De brugte hans navn i en sang, som jeg ved, også er blevet brugt om de helt store stjerner fra Elfenbenskysten. Det var sindssygt fedt at overvære.

hvordan kampen forløber på søndag (hvis det står til ham):
– Jeg håber, vi kan dominere, ligesom vi gjorde i første kamp. Men det her bliver et anderledes opgør, hvor vi skal være enormt opmærksomme på SønderjyskEs omstillinger. Så vi skal være lidt på vagt, når vi angriber. Jo mere vi kan holde på bolden, desto større er vores chancer for at kunne bringe flere folk højt op i banen. Så kan vi sætte nogle af de samme ting op, som vi gjorde imod Horsens. Det er noget vi rigtig gerne vil, og noget af det vi har arbejdet på i pre season. Så det er bare ud over stepperne.

– Og så håber jeg selvfølgelig, at folk kommer på stadion igen på søndag. Så vi sammen kan ride videre på den bølge, der blev startet mod AC Horsens. Det ville være en fornøjelse.

Hvis du også vil ride med på bølgen og synge med på den nye sang til ”Dio”, kan du købe din billet til kampen HER.