-Frustrerende aflysning

Kategorier

FC Nordsjællands administrerende direktør, Søren Kristensen. ærgrer sig over dagens aflysning men vil ikke gå på kompromis med sikkerheden for ansatte og gæster.

Foto: Rie Neuchs

Kraftige vindstød umuliggjorde at spille Superliga i Farum i dag. Direktøren forklarer nærmere om dagens aflysning.

Søndagens 3F Superligakamp mellem FC Nordsjælland og AC Horsens i Right to Dream Park måtte desværre aflyses til stor frustration for alle involverede parter. Beslutningen blev truffet af hensyn til sikkerheden på stadion.

Direktør Søren Kristensen:
-Ført og fremmest skal vi beklage overfor alle involverede parter, at vi ikke kan spille Superliga her hos os i dag. Specielt vores gæster fra Horsens, både spillere, ledelse og fans, som havde taget turen herover. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det var vores klare intention at spille, og at der skal virkelig stærke argumenter til, før vi vælger at aflyse.

-Stadion i Farum er sikkerhedsgodkendt til at spille i vind op til 22 meter i sekundet primært af hensyn til vores lysmasters konstruktion. Vejrudsigten meldte ikke om så stærk vind, men her til formiddag gik alarmen på masterne, da der blev målt vindstød på 21 meter i sekundet. Derfor havde vi en plan B sammen med TV-producenten, dommerne og AC Horsens, hvor vi kunne køre masterne ned og spille uden dem.

-Desværre afslørede inspektionen af stadion her til morgen også, at de kraftige vindstød i morges havde revet et par af skiltene på taget af stadion løs. Vi har naturligvis fået dem alle inspiceret og tjekket inden den første kamp af leverandøren, lige som vi gør med resten af stadion, og den viste ingen problemer. Med en tiltagende vind, kunne vi naturligvis ikke spille og have mennesker på stadion, hvis der er den mindste risiko for, at sådan et skilt kan rive sig løs og falde ned. Leverandøren kunne desværre ikke køre kran op, eller sende mandskab på arbejde i højden, når blæsten er så kraftig. Derfor tog vi en dialog med vores sikkerhedschef, vores stadionansvarlige og kampens dommere for gennemgå scenariet, inden vi åbnede stadion for publikum. Her var alle enige om, at den rigtige beslutning var ikke at tage nogen form for chance, når det kommer til sikkerheden. Og derfor endte jeg med at træffe beslutningen. Uanset hvor meget det ærgrer mig at aflyse en kamp med så kort varsel, så kommer vi aldrig til at gå på kompromis med vores gæsters sikkerhed.

Et nyt spilletidspunkt for kampen vil blive fundet hurtigst muligt af Divisionsforeningen, de to involverede klubber og TV-rettighedshaverne. Så snart det er fundet meldes det ud. Alle billetter til kampen i dag vil være gyldige på det nye kamptidspunkt. Har man købt billet til i dag, og ikke har mulighed for at komme på det nye kamptidspunkt, kan købet refunderes ved henvendelse til kunderservice@fcn.dk