Det skal være svært at vælge målmand

Kategorier

FC Nordsjælland er i øjeblikket på træningslejr i Spanien, og Målmandstræner Pablo Martinez Moreno er derfor på hjemmebane, når træningsarbejdet med de to FCN-målmænd intensiveres over de næste par dage.

I sit arbejde med målmændene, Nicolai Larsen og Peter Vindahl Jensen, har Pablo Martinez Moreno fokus på at udvikle de to målmænd sammen, således at Cheftræneren har en vanskelig beslutning at tage, når han skal sætte sit holdkort.

-Hvis du kaster en mønt for at afgøre valget, så vil det blive et lige godt valg uanset udfaldet af mønten. At være i tvivl om, hvilken mand du skal starte med i målet, ser jeg som en succes, siger Pablo Moreno.

Ifølge ham skal målmandsposten og træningen ikke ses som en isoleret del af en spillertrup. I arbejdet med de to målmænd trænes der for at udvikle en moderne målmand, der kan kontrollere mange aspekter af spillet. Og til det kræves der et meget tæt forhold til begge keepere.

-En tæt relation til både Nicolai og Peter gør, at jeg får nemmere ved at lede dem og give dem de bedste øvelser til deres udvikling, så de hele tiden forbedrer sig dag for dag som målmænd. Jeg agerer lidt som deres ekstra holdkammerat, og giver dem, hvad de har brug for til at lette deres daglige arbejde. Men det er ikke kun mig, som skal have et stærkt forhold til dem. Indbyrdes har Nicolai og Peter også et godt kendskab til hinanden, og jeg er bevidst om, at de skal fortsætte med at lære hinanden at kende. På den måde gør de hinanden gode, siger Målmandstræneren.

Pablo Martinez Moreno kom til FC Nordsjælland efter et trænerjob i Valencia CF, og med sine nu snart to år i Farum har han fået tillagt sig lidt af FCN-mentalitet, som han tager med i sin træning. Mantraet lyder:

-Enhver har ret til at drømme. Giv aldrig op, accepter dine fejl, og kom stærkere ud på den anden side.