Dagens modstander: Kalmar FF

Kategorier

I dag spiller truppen sidste træningskamp på udebane mod Kalmar FF.
FCN's nye midtstopper, Ivan Mesik, er med i bussen til Sverige.

Foto: fcn.dk

I dag drager Superliga-truppen til Sverige for at spille sidste træningskamp, inden der er turneringsstart på søndag. Modstanderen er Kalmar FF fra Allsvenskan.

FC Nordsjælland har tidligere mødt Kalmar FF i diverse pre season-kampe. Første bekendtskab med den svenske klub var i februar 2009 under opstartsturneringen La Manga Cup i Spanien. Her mødte FCN det svenske mandskab i semifinalen, hvor en smal 2-1 sejr sikrede en plads i finalen.

Siden da har FC Nordsjælland og Kalmar FF mødt hinanden tre gange. Seneste opgør var i sommer under forberedelserne til indeværende sæson. Her kunne et hattrick fra Godsway Donyoh ikke forhindre, at svenskerne vandt 4-3.

Kalmar FF i Allsvenskan
Kalmar FF er en traditionsrig fodboldklub grundlagt i 1910, og har siden 2004 været en fast del af den bedste svenske fodboldrække. Inden da holdte klubben mest til i Superettan, som er Sveriges næstbedste række. I 2008 vandt klubben deres første og eneste svenske mesterskab, da Kalmar endte ét point foran IF Elfsborg i en tæt sæson.

I seneste sæson endte klubben på en 14. plads, hvilket er klubbens dårligste resultat siden 2003. Placeringen medførte, at Kalmar FF skulle spille to nedrykningskampe mod IK Brage fra Superettan. Her blev Kalmar FF den samlede vinder, hvorfor klubben fortsat er at finde i Allsvenskan den kommende sæson.

Sidste test
Opgøret mod Kalmar FF er FC Nordsjællands sidste træningskamp, inden forårssæsonen af Superligaen sparkes i gang på søndag mod AC Horsens. Til dagens kamp vil der være spilletid til flere af de spillere, som ikke har fået så mange minutter i de øvrige træningskampe.

Der er kickoff klokken 15.00, og kampen kan livestreames HER. Da en svensk lokalavis har købt rettighederne til at transmittere opgøret, vil det koste 59 SEK at få adgang.