Dagens modstander: Esbjerg FB

Kategorier

Drengene jubler med FCN-fans efter 2-0 sejren over Esbjerg FB tilbage. I dag venter det omvendte opgør på Blue Water Arena.

Foto: boesenfoto.dk

I dag spiller FC Nordsjælland deres første udebanekamp i forårssæsonen, da FCN gæster Esbjerg FB i 23. spillerunde af Superligaens Grundspil. Det er en udebanekamp, som FCN ikke har super-gode erfaringer med. Her er alt, du skal vide inden dagens opgør.

De to mandskaber har mødt hinanden 46 gange i Superligaens historie. Af disse har Esbjerg FB vundet 20 gange, mens FC Nordsjælland har sejret i 15 af kampene. De resterende 11 indbyrdes opgør er endt uafgjort.

20 af disse kampe er afviklet på Blue Water Arena, som er Esbjerg FBs hjemmebane. Heraf har FCN blot vundet fire af opgørene, mens EFB har vundet 10 gange. Desuden har FC Nordsjælland ikke vundet en Superliga-kamp på Blue Water Arena siden april 2009, hvilket betyder, at Esbjerg FB er ubesejret på hjemmebane mod FCN i de seneste 11 opgør.

Seneste møde mellem de to klubber var i tredje runde af denne sæson, hvor Esbjerg FB var på besøg i Right to Dream Park. Kampen endte med en 2-0 sejr til FC Nordsjælland på mål af Isaac Atanga og Godsway Donyoh. Highlights fra denne kamp kan ses HER.

Esbjerg FB i Superligaen
Esbjerg FB spillede for første gang med i Superligaen i sæsonen 1999/2000. Vestjydernes bedste sæson var i 2003/2004, hvor 62 point sikrede klubben deres første bronzemedaljer. Sidste sæson gjorde de kunsten efter, da Esbjerg FB endnu engang endte på en tredjeplads efter et flot slutspil.

Før kampen i dag er Esbjerg FB placeret næstsidst i Superligaen med 16 point. Værternes topscorer er den ukrainske angriber Yuri Yakovenko, der har nettet fem gange i indeværende sæson. Yakovenko sad ude med karantæne i sidste runde, men er en del af Esbjerg-truppen til dagens kamp.

Esbjerggenserne går ind til kampen med en statistik, der fortæller, at klubben blot har vundet én af deres seneste fem Superliga-kampe. Den sejr faldt i første runde af forårssæsonen, hvor Esbjerg FB overraskende slog de forsvarende mestre, FC København, 1-0. I sidste runde blev det til et 2-0 nederlag på udebane mod Lyngby BK.

Der er i alt afviklet 22 runder af denne sæson, hvoraf EFB blot har vundet fire kampe. Tre af disse kampe er vundet hjemme på Blue Water Arena mod henholdsvis Lyngby BK, Brøndby IF og senest FC København.

Dagens opgør
FCN-forsvarsspilleren Ulrik Yttergård Jenssen sidder ude med karantæne til dagens opgør, mens EFB-truppen er karantænefri. Værterne har til gengæld en række skader på holdet, hvorfor hverken Søren Reese, Daniel Anyembe, Jonas Mortensen, Mathias Kristensen og Pyry Soiri er udtaget til kampen.

Michael Tykgaard fløjter opgøret i gang klokken 16.00 på Blue Water Arena. Tykgaard har dømt FC Nordsjælland én gang tidligere i denne sæson, da Hobro i august var på besøg i Farum. Dengang vandt FCN 2-1.

God kamp. Vamos!