Dagens modstander: CSKA Moskva

Kategorier

Mikkel Damsgaard var med sidste gang FCN mødte CSKA Moskva tilbage i 2018. Kampen endte 1-1 på et mål af netop Damsgaard,

foto: fcn.dk

Sen eftermiddag kl. 17.00 møder FC Nordsjælland russiske CSKA Moskva på træningslejren i Spanien. Dagens modstander er en bekendt skikkelse, som FC Nordsjælland har mødt tre gange tidligere.

Første møde med CSKA var tilbage i februar 2013, hvor FC Nordsjælland deltog i opstartsturneringen La Manga Cup i Spanien. Det blev til et 4-1 nederlag mod et stærkt CSKA-hold, som senere på året vandt det russiske mesterskab og kvalificerede sig til Champions League. Uffe Bech stod dengang for den nordsjællandske scoring.

De seneste to vintre har budt på et møde med CSKA Moskva i sæsonoptakten. I 2018 endte kampen 1-1, hvor en 17-årig Mikkel Damsgaard udlignede i slutningen af første halvleg. Sidste år endte det med et smalt 2-1 nederlag, hvorfor FC Nordsjælland fortsat har den første sejr til gode mod den russiske topklub.

Europæisk storhold

CSKA Moskva er et velkendt hold i europæisk fodbold. I 2005 vandt de UEFA Cup-finalen mod Sporting CP, og siden da har de hvert år deltaget i et europæisk gruppespil. I 2017/2018-sæsonen var de i kvartfinalen i Europa League, hvor Arsenal blev endestationen. I denne sæson sluttede CSKA på en fjerdeplads i deres Europa League-gruppe, hvor Espanyol, Ludogorets og Ferencváros endte foran.

Sidste træningskamp i Spanien

Dagens kamp bliver den sidste kamp på træningslejren i Spanien, inden FC Nordsjælland-truppen fredag flyver hjem til Danmark. I sidste uge mødte holdet to østrigske mandskaber. Det resulterede i to sejre mod hhv. FC Liefering og FC Flyeralarm Admira.

Der er kampstart klokken 17.00, og kampen vil blive livestreamet på ⬇️
https://fcn.dk/2020/02/livestream-cska-moscow-fc-nordsjaelland/