Dagens modstander: AC Horsens

Kategorier

Ulrik Yttergård Jenssen på træningsbanen i Spanien denne pre season. Ulrik var en af tre FCN-målscorere i vores seneste møde med AC Horsens.

Foto: fcn.dk

Nu starter 3F Superligaen endelig igen. I dag sparkes forårssæsonen i gang mod AC Horsens hjemme på Right to Dream Park. En modstander som FC Nordsjælland har fine erfaringer med.

FC Nordsjælland har mødt AC Horsens i alt 30 gange i Superliga-regi. Her er det blevet til 17 FCN-sejre, mens AC Horsens blot har vundet fire af kampene. Derudover er det ni gange endt med et uafgjort resultat. 17 af de indbyrdes opgør er afviklet på FC Nordsjællands hjemmebane i Farum, hvoraf FCN har vundet 11 ud af disse 17 hjemmekampe.

Seneste møde mellem de to mandskaber var i første runde af indeværende sæson, hvor CASA Arena Horsens dannede rammen for sæsonpræmieren. Opgøret endte med en 0-3 udesejr til FC Nordsjælland på mål af Ulrik Yttergård Jenssen, Isaac Atanga og Mathias Rasmussen.

FC Nordsjællands første Superliga-møde med AC Horsens var i sæsonen 2005/2006, der var gæsternes debutsæson i landets bedste fodboldrække. Dengang blev resultatet 0-0.

AC Horsens i Superligaen
Siden debuten i 2005/2006 har AC Horsens deltaget i yderligere 10 Superliga-sæsoner. Deres bedste resultat var i sæsonen 2011/2012, hvor ”De Gule” endte på en fornem fjerdeplads under ledelse af træner Johnny Mølby. Samme sæson hævede FC Nordsjælland Superliga-trofæet.

AC Horsens indleder forårssæsonen på en 10. plads, da de høstede 25 point i efteråret. Det betyder, at de har tre point op til FC Nordsjælland og en top-6-placering. Gæsterne har blot vundet to udebanekampe ud af 10 mulige i denne sæson. Disse to sejre kom i AC Horsens to første udekampe, hvorfor de ikke har vundet de seneste otte af slagsen.

Louka Prip Andreassen er ACH-topscorer i denne sæson, hvor han har fået nettet til at blafre fire gange. Offensivspilleren står også noteret for AC Horsens to seneste scoringer på udebane, som begge blev assisteret af Ayo Simon Okosun.

Forårspræmiere
Trænerteamet har udtaget 19 mand til FCN-truppen, hvoraf nytilkomne Ivan Mesik og Right to Dream-talentet Mohammed Diamonde kan få Superliga-debut.

Ibrahim Sadiq sidder ude med karantæne. Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard vil blive tildelt karantæne til næste kamp mod SønderjyskE, hvis de modtager et kort i dag.

Dagens dommer, Mikkel Redder, fløjter forårspræmieren i gang klokken 14.00 på Right to Dream Park.