Teambuilding i Ghana

Kategorier

Se den sidste video fra 3F Superligatruppens tur til Ghana. Vi har tidligere fortalt om den fysiske del af træningen på turen, og nu kigger vi nærmere på den sociale del, som også havde et stort fokus under træningslejren på Right to Dream akademiet.

Ligesom Fysisk Træner Mathias Zangenberg har haft et stort ansvar og arbejde den sidste uges tid med truppen, så har Head of Education Will Orben også haft travlt. Træningslejren I Ghana skulle nemlig, udover at bygge spillernes form op, også give truppen et stærkere sammenhold ved at besøge og opleve den kultur og historie, som FC Nordsjællands ghanesiske spillere har med sig og deler. Derfor var flere elementer af dagsprogrammet i Ghana planlagt omkring den del. En usædvanlig opgave, der ikke er let at arbejde ind i en travl træningslejr med professionelle fodboldspillere. F.eks. at besøge hovedstaden Accra med fokus på bydelen Nima, hvor flere af spillerene med Right to Dream baggrund kommer fra. Eller at afholde en workshop for ungdomsholdene på en bane i Accra, hvor Superligatrænerne trænede deres lokale kollegaer, og FCN’s Superligaspillere trænede og spillede med ungerne. Begge ting, man kan se klip fra i videoen.

Head of Education Will Orben:
-Det kunne kun lade sig gøre, fordi der er så højt et niveau af tillid mellem alle de involverede stabsmedlemmer. Både os, der rejste med holdet fra FCN, og de involverede fra staben på Right to Dream akademiet, som jo spillede en stor rolle. Før vi tog afsted, var vi enige om, hvad vi skulle have ud af turen og havde lagt en klar plan for det hele. Vi ved jo godt, at det vil tage en del af f.eks. den hviletid, som spillerne normalt vil have på en lejr, men vi var ikke i tvivl om, at det de ville få ud af det som gruppe og individer, var langt mere værd. Det var en investering i udviklingen af spillernes dannelse, som vi ved vil gavne den sportslige udvikling i truppen.

-Alt skal jo spille for, at det kan lade sig gøre, uden at det bliver for meget for hver enkelt person. Der er mange indtryk, og vi skubbede virkelig alle spillere og ledere ud af deres komfortzone, men de tacklede det med nysgerrighed, et åbent sind og entusiasme.

-Vi ville gerne have, at truppen skulle få en dybere indsigt i, hvem deres holdkammerater er, og det arbejde der laves med børn og unge mennesker på Right to Dream akademiet, som har været med til at forme dem. At vi skulle opleve den kraft, inspiration og kulturelle udveksling, som stedet giver. For mig handler det om, at vi alle skal kunne se dybere end bare overfladen, og jeg er sikker på, at spillerne vil tænke over de mange indtryk og oplevelser, som de fik uden for banen i Ghana. Det var på alle måder en god og vellykket tur.