Fysisk træning i Ghana

Kategorier

FC Nordsjællands 3F Superligatrup er lige nu på træningslejr i Ghana, hvor de besøger og træner på Right to Dream akademiet. Her arbejdes der både på den fysiske form og på den kulturelle og sociale udvikling af holdet.  Alle får de en oplevelse med hjem ud over det sædvanlige for en professionel fodboldspiller.

Vi sender små videoer hjem hver dag, der giver et indblik i spillernes tur til Ghana og deres oplevelser på Right to Dream akademiet. I dag kan du se, hvordan en træningsdag ser ud for FC Nordsjællands trup i denne uge. Der er især fokus på den fysiske træning på turen til Ghana.

Fysisk Træner Mathias Zangenberg forklarer:
-Det store fokus i denne periode er at få spillerne i bedst mulig fysisk form så hurtigt som muligt. Vi skal have dem kampklar, fordi vi allerede har en træningskamp mod AGF, når vi kommer hjem til Danmark. Så de tre hovedopgaver hedder: Få spillerne i form, få dem klar til kamp og sørg for at de forbliver skadesfri.

-Vores træning skal derfor dække forskellige områder som f.eks. sprint, accelerationer, decelerationer, koordination i fodarbejdet, styrke, aerobics, kondition, beslutningsmønstre og ikke mindst skadesforebyggende øvelser.

-I Ghana er forholdene en lille smule anderledes end det, vi er vant til. Det er noget, vi ikke har prøvet før, men med den ekspertise som akademiets stab tilføjer, så kører det fint. Vi har været meget opmærksomme på spillernes reaktioner på rejsen og det anderledes klima hernede og tilpasser deres individuelle program efter det. Det har fungeret rigtig godt.

De næste par dage kommer der flere videoer fra Superligaholdets tur til Ghana her på siden.