Et spændende forår venter kvindeholdet

Kategorier

Cheftræner Brian Sørensen ser frem til at komme i gang med sæsonen igen, hvor første afgørende kamp for kvindeholdet bliver pokalsemifinalen mod Fortuna Hjørring.

Foto: fcn.dk

Som nr. 3 i ligaen, og en pokalsemifinale ventende i marts, har spillerne i Farum BK/ FC Nordsjælland, masser at se frem til i løbet af forberedelserne til sæsonstarten.

Den første halvsæson i Gjensidige Kvindeliga har for Farum BK/FC Nordsjælland budt på en imponerende 3. plads i Kvindeligaen for oprykkerne samt en plads i pokalsemifinalen mod Fortuna Hjørring. Der er derfor store forventninger til et spændende forår, som Cheftræner Brian Sørensen glæder sig til at komme i gang med.

-Vi har en pokalsemifinale mod Fortuna, som bliver vores første mål, og her har jeg en god fornemmelse i maven i forhold til vores muligheder for at nå finalen. Vi har mødt Fortuna i løbet af sæsonen, hvor vi spillede uafgjort, og jeg synes, vi har et godt tag på dem, og jeg er sikker på, vi kommer til at stå godt mod dem. Herefter starter slutspillet, hvor vi over to måneder spiller 10 kampe, som for os bliver en form for 10 finaler. Vi har ikke råd til at sætte point til, hvis vi gerne vil udfordre Fortuna og Brøndby, som ligger foran os i toppen af ligaen.

Farum BK/FC Nordsjælland har to point op til Brøndby på 2. pladsen og fire point op til Fortuna Hjørring som ligger nummer et. De indbyrdes opgør mod Fortuna og Brøndby kan derfor blive altafgørende i kampen om 1. og 2. pladen og en plads i Champions League kvalifikationen.

-Hver eneste kamp bliver ekstrem vigtig. Misser vi én, kan det betyde, at løbet er kørt – så vi er forberedt på nogle tætte kampe”, understreger Brian Sørensen.

Som en del af forberedelserne til sæsonstart spiller holdet bl.a. tre træningskampe mod nogle af de stærkeste hold fra den svenske liga i form af Göteborg FC, FC Rosengården og Kristianstad.

-Optakten til sæsonen bliver brugt på træningskampe og på at styrke vores fysiske form. Lige nu arbejder vi hårdt på at få den fysiske base på plads. I forhold til efterårssæsonen, synes jeg, at vi manglede den sidste fysiske form hen mod slutningen, så henover vinteren arbejder vi på at rykke os på de parametre. Det handler selvfølgelig altid om at finde en balance, således at vi rykker vores fysiske niveau, uden det bliver på bekostning af skader. Vores træningsmiljø er rigtigt godt, alle er klar på at bidrage til det positive, og jeg mener, vi har den største bredde i hele ligaen med mange gode spillere at tage af. Så forudsætningerne for at præstere godt er i hvert fald til stede, forklarer Brian Sørensen.

De seneste 18 år har titlen som Danmarksmester gået til Brøndby eller Fortuna Hjørring. Det vil altså være historisk, hvis Farum BK/FC Nordsjælland blander sig i den duel, og det er Cheftræneren også bevidst om:

-Personligt synes jeg, det kunne være spændende at vippe en af dem af pinden. Med så kort tid som det her projekt har på bagen, så vil det være fantastisk at kunne blande sig helt i toppen, eller alene det at komme i en pokalfinale og endda vinde den vil være fantastik for historien om kvindefodbold her i FCN.

Kvindeholdet skyder sæsonen i gang søndag den 15. marts, når de møder Fortuna Hjørring på hjemmebane i den første semifinalekamp i Sydbank Kvindepokalen.