Sejr og vinterpause: Status på U19 holdet

Kategorier

FC Nordsjællands U19 hold gik onsdag aften på julepause med en 2-1 sejr over F.C. København. En præstation og kamp som Cheftræner Kasper Kurland er godt tilfreds med:

-Det var en rigtig god kamp med høj intensitet mod et godt organiseret FCK hold. De gav os problemer i deres gode perioder med deres gode opbygningsspil. 1. halvleg var mere eller mindre lige, og 1-1 ved pausen var fair i forhold til spil og chancer. Fra 2. halvlegs start trykkede vi endnu mere på og fik bedre perioder med lidt længere angreb og mere aggressivitet i presset, som både gav 2-1 målet og flere store muligheder, som vi ikke udnyttede. Vi lykkedes med at holde FCK på få chancer, selv om de havde én rigtig stor hovedstødschance, som vores målmand From reddede flot. Vi sluttede kampen med et rigtig godt udtryk og energien i holdet var rigtig god.

Med sejren overvintrer U19 en 2. plads i landets bedste række. Især sidst på efteråret er mange af holdets point kommet i hus, og det er ingen tilfældighed.

-Efterårssæsonen har været meget lærerig for os i U19 gruppen. Vi startede sæsonen med en masse kampe og turneringer med vores internationale akademi (IA), der er et fælles turneringshold med en trup blandet af spillere fra Right to Dream i Ghana og akademispillere her i FCN. Kampene med IA var  både i Danmark og udlandet, og det betød, at vi kom lidt senere i gang med U19 liga kampene og også med at finde vores spillemæssige udtryk, der er kommet bedre med lidt efter lidt henover efteråret. Drengene har arbejdet rigtig godt og fokuseret, og den store konkurrence i gruppen har flyttet os i den rigtige retning. Vi har udover kampene med IA også spillet med i mange af Superligaholdets reserveholdkampene og Baltic Sea Cup kampene, hvor vi også leverede gode præstationer. Nu ser vi frem mod en turnering i Japan for vores internationale akademi, som bliver en stor udfordring for vores 02´er og 03´er fra begge akademier. Vi rejser afsted med 19 spillere, 10 fra Right to Dream akademiet i Ghana og 9 fra vores akademi i FCN, og det bliver super spændende. Når vi starter op igen, ser vi frem mod et tætpakket IA program igen med mange gode modstandere i vente, samt en U19 liga hvor vi har alle muligheder for at angribe fra start, og det vil vi forsøge at gøre, siger Kasper Kurland.