Kvindernes rejse kun lige begyndt

Kategorier

Status på en godkendt første halvsæson for FC Nordsjællands kvinder i landets bedste række, hvor der overvintres i top-3.

 

I weekenden spillede FC Nordsjællands kvinder årets sidste kamp. Det blev til en 2-1 sejr over Brøndby IF i Sydbank Kvindepokalens kvartfinale og dermed en billet til forårets semifinaler.  En turnering som Brøndby ellers har domineret tungt med finaledeltagelse i de seneste 10 år i træk. Men i lørdags måtte de altså forlade pokalturneringen tidligt, da FC Nordsjælland for første gang i kvindeholds historie nu er blandt de fire sidste deltagere i pokalen. De to semifinaler vil blive spillet i midten af marts, og her står FCN over for den anen af de helt tunge klubber i dansk kvindefodbold i form af de forsvarende pokalmestre fra Fortuna Hjørring.

 

Pokalsejren over Brøndby kommer som en passende kulmination på et efterår, hvor kvinderne fra Farum stille og roligt har vokset sig stærkere efter den historiske oprykning til Gjensidige Kvindeligaen. FC Nordsjælland sluttede på en flot 3. Plads, og der venter derfor et spændende slutspil til foråret. De 6 bedste klubber er skilt fra i et medaljeslutspil, hvor FCN kun kommer til at have 2 point til den top-2, som sikrer en plads i Champions League. Det er en mulighed, som kvinderne kommer til at angribe, selv om det altså er klubbens og holdets første år i landets bedste række.

 

Cheftræner Brian Sørensen:

-Jeg synes det har været et supergodt efterår, og vi har egentlig fået den fremgang at se, som jeg personligt havde håbet på. Vi vidste godt, at hvis vi fik sat det rigtigt op, så indeholder truppen et fint potentiale. Men at det er lykkedes så hurtig, er nok kommet bag på de fleste. Jeg tror, det især er vores rutinerede spillere, som skal have stor ære for at vise vejen for de unge, der ikke havde prøvet at spille på det bedste niveau i Danmark før. De unge er til gengæld kommet med en masse energi og lærevillighed, som også har været afgørende for vores succes.

-Jeg har kunne se at iagttagere udefra mente, vi tabte pusten til sidst i ligaen, men vi har egentlig haft spillemæssig fremgang hele vejen. Vi manglende den afgørende skarphed da de sidste opgør skulle afgøres, fordi vi lige pludselig var blevet store favoritter til kampene fremfor at det var åbne opgør, lige som vi oplevede i starten af sæsonen, som er lettere at håndtere end at skulle skabe kampene selv, fordi de andre hold graver sig ned. Netop derfor var det så vigtigt, at vi sluttede af med pokalsejren mod Brøndby og fik vist, vi er et hold der er fremtid i, og som man skal regne med helt fremme i dansk kvindefodbold.”