FCN helt i hvidt for første gang nogensinde

Kategorier

FCN trækker helt i hvidt og regnbuefarver for første gang nogensinde i den kommende spillerunde af 3F Superligaen. For at støtte Copenhagen Pride Week og mangfoldigheden og rejse penge til Pan Idræt.

Foto fcn.dk

FC Nordsjælland trækker i anledning af Copenhagen Pride Week i specieldesignede kampdragter på fredag mod OB, samler penge ind til Pan Idræt og uddanner egne spillere for hjælpe budskabet om mangfoldighed på vej – også i fodbolden. 

I dag starter Pride Week i hovedstaden. En årlig begivenhed, der fejrer mangfoldigheden og sætter fokus på inklusion og forståelse via synlighed. Elitefodboldklubberne og DBU bakker op om budskabet ved bl.a. at spille med regnbuefarvede anførerbind og hjørneflag, men FC Nordsjælland kommer til at engagere sig i endnu højere grad, når OB kommer på besøg i 3F Superligaen i Right to Dream Park på fredag kl. 20.00 og når Kvindeligaholdet møder VSK Århus lørdag kl 13.00 samme sted.

FC Nordsjælland spiller normalt helt i rødt. Men i denne uge vil begge klubbens seniorhold optræde i specialdesignede hvide spilledragter, hvor klubbens logo optræder i regnbuefarver ligesom numre og navne på ryggen også er regnbuefarvede. Spilledragter, som er designet og produceret i samarbejde med klubbens partnere hos Unisport.dk og Nike. En helt unik kampdragt, som efterfølgende vil blive givet videre til foreningen Copenhagen Pride, der vil bortauktionere trøjerne og, efter ønske fra FCN, donere hele overskuddet videre til Pan Idræt – en idrætsklub, som tilbyder sport og fælleskab for alle i det danske LGBT-miljø, der ikke føler sig hjemme og inkluderet i andre sportsklubber.

Direktør Søren Kristensen

-I FC Nordsjælland har vi klare værdier, som vi stræber efter at leve op til i alt, hvad vi laver. På og uden for banen og fra ungdom til senior. At rumme diversitet og inkludere alle fra forskellige kulturelle baggrunde er noget af det, der fylder allermest i vores arbejde hver eneste dag. Vi synes, vi som klub og sport er med til at rykke ved mange ting, men vi skal også være ærlige og erkende, at når det kommer til fodbolden, så er der stadig langt at gå i forhold til ligestilling og accept af alle uanset seksuel overbevisning. Vi har et alvorligt problem på og uden for banen, og derfor starter vi med at kigge på os selv, for vi er en del af det problem.

-Vi er glade for, at fodbolden vil være med til at tage ansvar og skabe opmærksomhed omkring det via klubbernes og DBU’s initiativer. Men vi føler, at vi skal gøre mere. Vi vil udfordre vores eget miljø. Derfor har vi valgt at spille i de her dragter og sammen med CPH Pride støtte en af de vigtigste organisationer i form af Pan Idræt, og derfor har vi inviteret et hold fra Pan Idræt op for at tale med og til vores Superliga- og Kvindeligatrup i vores eget miljø. Vi skal ikke kun være med til at ændre på andres perspektiv, vi skal også udvikle vores eget. Og det bliver ikke sidste gang, vi gør det her.

Hele 3F Superligakampen mod OB vil stå i Prideugens tegn. Der vil f.eks. efter kampen inviteret til fest på Right to Dream Park for alle de tilskuere, der har lyst til at blive og fejre mangfoldighed sammen med klubben.

FCN vil gerne takke Odense Boldklub for at være en aktiv partner i eventen, hvor gæsterne fra Odense bl.a. har accepteret ikke at spille i klubbens vanlige hvid-og blåstribede trøjer og vores partnere hos DHL, Arbejdernes Landsbank og Stryhns for at acceptere, deres logoer optræder i sort på kamptøjet.