Farum BK/FCN klar til Gjensidige Kvindeligaen

Kategorier

Line Røddik Hansen, og de andre spillere på FC Nordsjællands Kvindeligahold, er nu påbegyndt træningen igen. De følger nøjagtigt samme protokoller og procedurer som Superligaholdet for at leve op til myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Foto: fcn.dk

I morgen lørdag tager kvindeholdet hul på den første sæson i landets bedste række med et brag ude mod Brøndby IF.

Farum BK/FC Nordsjællands kvinder er klar til den første sæson i Gjensidige Kvindeligaen. Holdet har fået tilført flere forstærkninger i form af bl.a. landsholdskæmpen Line Røddik Hansen, den rumænske topscorer Florentina Olar og den talentfulde forsvarsspiller Amalie Littau. Opstarten er også forløbet godt, og truppen føler sig derfor godt rustet til at tage hul på den store opgave i morgen ude mod mestrene fra Brøndby.

-Vi er oprykkere som stadig er i en proces, hvor vi skal forbedre os og vokse, men samtidigt føler vi os også klar til at træde ind på den øverste hylde. Vi ved, at vi ikke kan forvente, at vi fra start at det hele svinger fra dag 1. Vi har nye spillere og skal have tid til at vokse ind i vores potentiale. Men vi har troen på at vi kan skabe noget nyt i dansk fodbold. Vi starter ude mod Brøndby, som har favoritværdigheden på deres skuldre og vi kan spille frit. Håbet er vi kan drille dem, men uanset hvad, så kommer vi til at vokse gennem sæsonen, og jeg er spændt på at se, hvor vi står., siger Line Røddik Hansen.

Holdet kommer også i år til at optræde under navnet Farum Boldklub/FC Nordsjælland og bære Farum Boldklubs trøjer men med FC Nordsjællands sponsorer på. Dette vil dog senest ændre sig til fuldt FCN-dress og navn i den næste sæson.

-Det er FCN, der påtager sig alle investeringerne omkring holdet, det er vores stab, der er omkring dem, det er vores partnere og sponsorer, som de bærer, og holdet er en del af vores klub og vores hverdag på lige fod med alle de andre hold, vi har i FCN. Men vi nåede ikke helt på plads med Farum Boldklub omkring overdragelsen af kvindeholdets licens inden deadline i forhold til den nye sæson, og derfor kommer kvinderne også i denne sæson til at optræde i Farum Boldklubs trøjer men med vores sponsorer på. Næste sæson kan jeg garantere for, at Kvindeholdet – ligesom U18 pigerne allerede gør nu – kommer til at spille under både vores navn og i vores trøjer. Indtil da vil vi glæde os til at se dem folde sig ud på det højeste niveau herhjemme i Kvindeligaen og se dem fortsætte med at vokse. Den energi og hårde arbejde som både trænere og spillere ligger for dagen er en ren fornøjelse at følge, siger administrerende direktør Søren Kristensen.