Styrket set up på akademiet

Kategorier

Målmandstræner Magnus Pondus Hansen, her sammen med sin kollega Pablo Moreno fra Superligateamet, er en af de nye folk, som kommer til at hæve niveauet og fokus på den individuelle udvikling på FC Nordsjællands akademi yderligere efter sommerferien.

foto: fcn.dk

FCN opgraderer staben på klubbens akademi. Læs hvorfor og hvordan her.

Igennem de seneste mange år har FC Nordsjællands akademi på drengesiden udviklet stribevis af spillere til Superligaholdet samt udviklet spillere, der er blevet solgt til klubber i de store ligaer i Europa.

Udviklingen af unge mennesker er en kerneværdi i klubben, og når ungdomsspillerne vender tilbage, efter en velfortjent sommerferie, kan de se frem til et styrket set up på akademiet.

DBU indførte tidligere i år en ny Drengelicens manual, som gør at klubberne er underlagt en række krav, hvis de gerne vil være med i de bedste rækker i dansk fodbold. Her fik FC Nordsjællands akademi en flot bedømmelse som en af landets absolut førende, men ambitionen i klubben er, at overliggeren skal hæves yderligere. Ledelsen på akademiet har derfor arbejdet intensivt på at skabe det bedste set up, som passer til den måde vi gør tingene på i FCN. Sportschef for akademiet Jan Laursen, kan med stor tilfredshed nu annoncere organiseringen af akademiet efter ferien.

Ledelsesposterne i klubben bliver justeret lidt efter ferien, dette skulle gerne medføre, at den daglige leder er endnu tættere på alle holdene i hverdagen.

Som noget nyt har klubben valgt at ansætte en Børneudviklingstræner, der skal være ansvarlig for holdene i segmentet fra U10-U12. Benjamin Ajslev, som har arbejdet i klubben i flere år, er blevet ansat i stillingen og overgår dermed fra sin holdtrænerrolle til at være Børneudviklingstræner med ekstra fokus på den individuelle udvikling af spillerne og supporte holdtrænerne.

Den tidligere funktion som T+ træner skifter titel til Ungdomsudviklingstræner og vil have ansvaret for U13-U14 holdene. Som tidligere annonceret vender Carit Falch tilbage til klubben efter en årrække i udlandet. Carit vil fremadrettet have ansvaret for klubbens U13-U14 hold og spillere. Rollen som A+ træner udgår, og her har DBU ændret rollen til Head of Coaching. Alexander Riget overtagen rollen som Head of Coaching med det overordnede ansvar for den fodboldtekniske del. Alexander vil fortsat være en vigtig del af ledelsen på akademiet. Alexander har arbejdet i klubben i 7 år og har fungeret både som holdtræner og T+ træner.

-Vi er helt overbeviste om, at det nye team af ledere vil være med til at løfte kvaliteten af det arbejde, der bliver leveret i dagligdagen, særligt omkring den individuelle udvikling. Opdelingen af segmenterne er primært lavet for at skabe tydelighed omkring det overordnede ansvar. I FC Nordsjælland er samarbejde et nøgleord, og vi vil fortsætte med at videns dele på tværs af holdene. Jeg synes, vi har fundet en god fordeling af folk der kender klubben indgående og nye kræfter udefra, siger Sportschef på akademiet Jan Laursen

Også Head of Coaching Alexander Riget ser frem til de nye ansvarsområder.

-Det er stort skulderklap som klubben giver mig her, og jeg er glad for den tillid, som klubben viser mig ved at tilbyde mig denne stilling. Jeg har været så heldig at være i klubben igennem mange år, og lært fra en masse dygtige mennesker, og det vil jeg naturligvis fortsætte med mens jeg skal jeg være med til at udvikle trænere og spillere. Jeg har igennem de seneste år haft en lederrolle i klubben, og jeg er glad for, at jeg kan fortsætte det arbejde samtidigt med, at der er fokus på det sportslige, da det er udviklingen af mennesker og fodboldspillet, jeg brænder mest for. Fremadrettet vil jeg primært have min daglige gang omkring de ældste akademihold, men som det altid er i FC Nordsjælland, så arbejder vi tæt sammen, og jeg vil ligeledes være involveret længere nede i systemet og have en tæt dialog med både Carit og Benjamin, siger Alexander Riget.

På de ældste hold på akademiet er trænersammensætningen uændret. Kasper Kurland og Transitionstræner Didi Dramani fortsætter deres gode arbejde på U19 og ser frem til at arbejde med en yderst talentfuld gruppe efter ferien. Didi Dramani vil som Transitionstræner være hovedansvarlig for overgangen mellem Superligaholdet og U19.

På U17 holdet fortsætter de nyslåede guldvindere Johannes Hoff og Bajram Fetai. Bajram Fetai vil ligeledes fortsætte sit arbejde som angrebstræner for akademiholdene. Både U19 og U17 holdet har også stærk support fra den fysiske træner Anders P. Lund.

Emil Sjølin Andersen og Lars Roel kommer til at stå i spidsen for klubbens U15 hold. U15 rækken er for første gang landsdækkende efter ferien og vil følge U17 holdets turnerings- og kampmæssigt. De to trænere glæder sig til at arbejde med denne nye udfordring og ser frem til endnu tættere samarbejde med U17 teamet.

Thor Herdal fortsætter som U14 cheftræner og får ved sin side Michael Kjær. Michael Kjær kommer til klubben fra B93, hvor han har arbejdet i segmentet fra U12-U14. Drengene på U14 holdet starter efter ferien med morgentræning i FC Nordsjælland, hvilket bliver en spændende ændring i drengenes træningsuge, som forhåbentligt vil være med til at udvikle dem yderligere.

På U13 holdet fortsætter Marc Cebrian og Mohamad El-Faour deres gode samarbejde. Det bliver første gang, at aldersgruppen skal stifte bekendtskab med 11-mandsfodbold. De to trænere er meget fortrøstningsfulde omkring den proces og ser frem til at introducere drengene for denne spilform.

René Klok fortsætter sit arbejde med årgang 2008 på U12. 08’erne har været inde i en god udvikling, og drengene har gjort det rigtigt flot i den netop afsluttede sæson. Kim Plenge, som har været træner for Farums U19 hold, kommer til at arbejde sammen med René i dagligdagen, og han bliver en rigtig god tilføjelse til hele teamet.

På U11 holdet kommer der nye kræfter til. Thomas Elmar, som tidligere har været ansat i FC Nordsjælland og har meget stor trænererfaring, kommer til at danne trænerteam med Sander Rønne, som tidligere har været tilknyttet U9. Det kommende U11 hold har i den forgangne sæson været inde i en rivende udvikling og arbejdet skal fortsættes i den kommende sæson.

Helmer Nielsen fortsætter, i samarbejde med Kenneth Krogh, med det kommende U10 hold. Drengene skal i denne sæson stifte endnu mere bekendtskab med 8-mandsfodbold og de to trænere, som har stor erfaring med talentudvikling, ser frem til at arbejde med endnu et talentfuldt kuld af spillere.

-Det har været vigtigt for os at bevare mest muligt kontinuitet på trænerposterne. De trænere vi har på akademiet er løbende igennem vores interne uddannelse, hvad angår værdier, metodikker og spillestil. Derfor er det vigtigt for os, at det er godt uddannede folk både eksternt og ikke mindst internt som arbejder med vores akademispillere. Dette er vi lykkedes rigtigt godt med og kombineret med nogle nye ansigter udefra er vi meget fortrøstningsfulde forud for den kommende sæson, siger Head of Coaching Alexander Riget om sammensætningen af trænerteams.

Som tidligere annonceret her på hjemmesiden, så bliver der ligeledes tilført ekstra ressourcer indenfor målmandstræningen, hvor Magnus Pondus Hansen på fuldtid fremadrettet vil have det overordnede ansvar for målmandstræningen på akademiet.

På det mentale område er der ligeledes nye tiltag på vej til den kommende sæson. Her har klubben ansat to nye kapaciteter indenfor mentaltræning og sportspsykologi i form af Carsten Hvid Larsen og Stine Nylandsted Lyhne. Carsten Hvid Larsen er en af de mest anerkendte sportspsykologer i Danmark og kommer med enorm erfaring på området. Carsten vil have ansvaret for U15-U19. Stine Lyhne arbejder til dagligt i mental motion og har stor erfaring på det sportspsykologiske område. Stine har også udgivet flere artikler omkring fodbold, senest en undersøgelse af den mentale sundhed i dansk elitefodbold. Stine kommer til at have ansvaret for U11-U14. Klubben har igennem en længere periode arbejdet med Character Development, og det er målet fremover at kombinere dette med mentaltræningen, ligesom det er et hovedfokus at trænere og ledere får flere værktøjer og knowhow inden for sportspsykologien, og derfor er de nye tilføjelser til akademiets stab en naturlig udvikling.

-Det har været et stort ønske at få tilført ekstra ressourcer, så vi kan dygtiggøre os yderligere på det mentale område. Med ansættelsen af disse to kapaciteter i Carsten og Stine, er vi overbeviste om, at vi kommer til at tage vigtige skridt inden for den mentale sundhedsdel til glæde for alle på akademiet. Med det gode arbejde der allerede er lavet igennem de seneste år med karakterdelen af Will Orben og hans team, som i øvrigt også har udarbejdet et nyt spændende pensum, så er der allerede et rigtigt godt fundament at arbejde ud fra. Carsten og Stine vil være at finde i klubben i gennemsnit en fuld dag om ugen samt stå til yderligere rådighed for de spillere og personale der måtte have ekstra behov for deres knowhow. Vi har store forventninger til dette samarbejde, siger Sportschef Jan Laursen.

Til morgentræningen er det lykkedes at tilknytte en stor kapacitet i Line Røddik, der er uddannet A licenstræner og som i den kommende sæson vil være en stor forstærkning på vores stærke kvindesenior hold, der netop er rykket op i landets fornemste række. Line kommer med enorm erfaring fra langt over 100 A-landskampe samt udlandsophold i storklubber som Lyon, Barcelona og Ajax. Udover sin rolle på træningsbanen, så vil hun også stå til rådighed som mentor for drengene uden for banen.

FC Nordsjællands akademi samlet trænerliste:

U-19: Kasper Kurland og Didi Dramani
U17: Johannes Hoff og Bajram Fetai
U15: Emil Sjølin Andersen og Lars Roel
U14: Thor Herdal og Michael Kjær
U13: Marc Cebrian og Mohamad El-Faour
U12: René Klok og Kim Plenge
U11: Thomas Elmar og Sander Rønne

Følgende personer er tilknyttet på tværs af afdelingerne:

Sportschef for akademiet: Jan Laursen
Head of Coaching(U15-U19): Alexander Riget
Ungdomsudviklingstræner(U13-U14): Carit Falch
Børneudviklingstræner(U10-U12): Benjamin Ajslev
Morgentræning og mentor: Line Røddik
Sportslig ansvarlig Elite/Talenthold Farum BK: Helmer Nielsen
Målmandstrænere: Magnus Pondus Hansen, Simon Toftegaard Hansen, Dan Lindqvist og Jonas Collin Pedersen
Fysisk Træner: Anders P. Lund
Angrebstrænere: Bajram Fetai og Martin Beck
Character Coaches: Will Orben (også uddannelsesansvarlig), James C. Nortey og Andreas Sørensen
Mentaltrænere: Carsten Hvid Larsen(U15-U19) og Stine Nylandsted Lyhne (U11-U14)
Fysioterapeuter: Kasper Thorton og Anders Wichmann
Specifik træningsansvarlig: Benjamin Ajslev og René Klok
DBU Topcenter ansvarlig: Benjamin Ajslev