FCN sælger Victor Nelsson

Kategorier

Efter næsten 10 år i klubben, og 99 officielle kampe for 1.holdet, skifter anfører Victor Nelsson nu fra FCN. Begge parter er åbne overfor, at der kommer flere år og kampe sammen i fremtiden.

Boesenfoto.dk

Anfører Nelsson skifter til FCK i den største handel nogensinde mellem to danske klubber

20-årige Victor Nelsson kom til Farum og FC Nordsjælland fra barndomsklubben Hornbæk allerede som 11-årig og har taget hele turen op gennem FCN’s akademi. Debuten i Superligaen fik han som 17-årig, og den stærke stopper bed sig hurtig fast som stamspiller for tigerne, hvor han i flere af sine 99 officielle kampe for klubben optrådte som anfører. Netop derfor er det med vemod, at klubben nu siger farvel til Nelsson på trods af, at det er i en handel, der aldrig er set større mellem to danske klubber.

Sportschef på akademiet, og midlertidig Sportschef for Superligaen i FCN, Jan Laursen:

-Det skal ikke være nogen hemmelighed, at Victor er en spiller, som vi på så mange måder ser som et symbol på det, vi er, og det vi gerne vil stå for. Han er hamrende ambitiøs, ydmyg og så har han evne til at knokle sig igennem de hårde perioder og udfordringer, som uddannelsen indenfor fodbold altid vil give enhver spiller på vej frem. Victor har altid lyttet til de trænere, og de ældre spillere, han har haft omkring sig i FCN, og han er bestemt en spiller, som vi gerne havde set bære vores trøje i endnu længere tid. En spiller og et menneske, vi er meget stolte af.

-Efter lange og grundige snakke med Victor og hans familie valgte vi dog at respektere hans ønske om at prøve sig af på en ny scene efter næsten 10 gode år hos. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde lagt en plan med Victor om, at han kunne komme videre denne sommer, hvis en attraktiv mulighed opstod for både Victor og FCN. At det blev FCK lå ikke i vores planer, og var ikke vores prioritet, men vi ønsker fortsat at være sted, hvor vi viser forståelse for den enkelte person og medarbejder, når han eller hun har været loyal og givet alt for vores og hans eller hendes klub. Derfor siger vi nu med vemod farvel til Victor, men også forhåbentlig på gensyn i fremtiden.

-Det er dog også klart at et sådanne klubskifte ikke ville finde sted uden at den købende klub har udvist stor økonomisk seriøsitet for det arbejde, som vores mange dygtige trænere, ledere og medspillere har leveret med en spiller som Victor, så der kan geninvesteres i både akademiet og Superligaholdet.

Victor Nelsson:

-Der er mange følelser involveret i det her fra min side, men fodboldmæssigt er det på tide at tage det næste skridt, og der er FCK et godt step. De kan byde på europæisk fodbold hver eneste sæson, og efter at have prøvet det i FCN, ved jeg, hvor fedt og vigtigt det er for en spillers udvikling. Jeg kan godt forstå, hvis fansene i FCN ikke kan se det her fra min side, men de skal vide, at der et menneske bag beslutningen, og jeg føler, det er det rigtige for mig, selv om det er svært. Jeg kommer til at savne folkene i og omkring klubben i FCN. De og klubben har formet mig i halvdelen af mit liv, og jeg er dem evigt taknemmelig. Jeg har mange år tilbage af min karriere, og når jeg en dag vender hjem fra udlandet med min familie, så jeg er åben overfor at tage en tørn mere for FC Nordsjælland.