Andreas Skov Olsen skifter til Italien

Kategorier

Andreas Skov Olsen nåede at score 26 mål som seniorspiller i FCN. Mange flere i løbet af de syv år han havde som akademispiller i klubben. Nu fortsætter måljagten i italienske Bologna FC.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland har solgt Skov Olsen til Bologna FC

19-årige Andreas Skov Olsen skifter til den italienske Serie A med øjeblikkelig virkning. Skov Olsen kom til FC Nordsjælland som 11-årig fra Alsønderup, tæt ved Hillerød, og fik sin debut for FCN’s 1.hold som 17-årig i sommeren 2017. Gennembruddet kom i den netop overståede sæson, hvor angriberen nåede at runde 50 kampe officielle kampe med tigeren på brystet, score 26 mål inkl. europæiske kampe, og også fik slået sig fast på det danske U21 landshold kulminerende med deltagelse og mål i EM-slutrunden i Italien. Det åbenlyse talent og imponerende spillestil og har gjort Skov Olsen til en af de mest eftertragtede spillere i FCN’s historie. Over 20 udenlandske klubber har udvist konkret interesse denne sommer, hvilket altså nu fører til et skifte til italiensk fodbold.

Sportschef for Akademiet i FCN, og midlertidig Sportschef for Superligaen, Jan Laursen siger:

-Vi havde meget gerne set ”Andy” blive en sæson mere hos os, men vi må også erkende, at den sæson og den udvikling, han har været igennem, har gjort ham så eftertragtet, at det hurtigt blev et mindre sandsynligt scenarie. Som klub, er vi meget tilfredse med den økonomiske anerkendelse, som Bologna giver vores akademi, trænerstab og klub, og glæder os samtidigt over at transferen giver os mulighed for at lave yderligere investeringer på såvel faciliteter som på spillersiden – herunder ikke mindst forlængelser af vores mange dygtige spillere.

-Andreas er et flot eksempel på en ung mand, der er kommet fra baghjul på rekordtid ved at gøre brug af alle de ting, han har lært i sin tid på vores akademi. Det har været flere perioder, hvor det bestemt ikke stod skrevet i sol, måne og stjerner, at han ville nå så langt, som han er nu. Men med hjælp fra trænerteam, stab, holdkammerater, og ikke mindst hans familie, tog Andreas skeen i den anden hånd og har udvist enorm modenhed og en ambitiøs tilgang til sin træning og sin professionelle levestil det seneste halvandet år. Resultatet af det taler for sig selv og er et eksempel til efterfølgelse for andre unge spillere med en drøm om at nå så langt som talentet berettiger til. Og så er vi meget stolte af Andreas’ måde at håndtere klubskiftet på. Tålmodigheden, grundigheden og modet til at tage sig tiden til at føle efter.

Andreas Skov Olsen siger:

-Jeg vil først og fremmest gerne takke alle i FCN for alt det, klubben har gjort for mig. Min egen udvikling her har været fantastisk, lige som klubbens har været det. Alle i FCN har altid troet på mig, også når jeg ikke selv gjorde det. Helt tilbage til dengang, hvor jeg som 15-årig blev skadet og troede det var slut med at spille fodbold. Men klubben troede på, at jeg kunne komme tilbage, og de betalte for min operation, selv om det langt fra var sikkert, at den kunne få mig tilbage på sporet. Min debut om Superligaspiller står meget klar i erindringen hos mig, lige som hver eneste af alle de mennesker i FCN, der har lagt deres tid og tillid i og bag mig gør. Trænerne, behandlerne og staben, som jeg har så godt et forhold til. Der er så meget jeg gerne ville sige, men det korte af det lange er, at jeg er taknemmelig. Og det betyder meget for mig, at jeg nu kan give noget tilbage til klubben med en transfer som denne her. Bologna FC er min fremtid nu, og dem har jeg valgt, fordi de har fremlagt et projekt foran mig, og fordi de har fulgt mig i lang tid. De kender mig godt, og de tror på, jeg kan gøre en forskel for dem. Jeg kunne have valgt meget andet, men det er Bologna, der har givet mig den bedste fornemmelse og indtrykket af, at de ved, hvad de får i mig, siger Andreas Skov Olsen.