Uafgjort i Holland

Kategorier

Godsway Donyoh viste stor form i opstarten til sæsonen, men har siden siddet ude med en skade sammen med Jonathan Amon. Nu er de begge tilbage i truppen og kan derfor gøre comeback i søndagens kamp i Brøndby, der starter kl. 18.00.

foto: fcn.dk

FCN spillede 1-1 mod Heracles. Godsway Donyoh scorede målet.

Se highlights fra kampen her

En smuk sommerdag i Holland bød på 28 grader og en let brise hen over den fine bane, som Heracles stillede til rådighed til dagens træningskamp. Heracles Almelo sluttede på 7. pladsen i den bedste hollandske række i sidste sæson og viste sig at være en god test og en værdig modstander.

FCN startede bedst og satte sig hurtigt på kampen. Især unge Abu Francis, der lige er kommet til fra Right to Dream akademiet i Ghana, var i hopla og meget energisk. Efter godt 10 minutters spil var det netop Abu Francis, der fik sendt Godsway Donyoh igennem til en god mulighed, men afslutningen røg over målet.

Tigerne fortsatte med at dominere og efter 20 minutters spil kastede det en af de helt store muligheder af sig. Mikkel Rygaard lagde et frispark ind i feltet, hvor Godsway fik sendt bolden på tværs til en helt fri Mathias Rasmussen foran målet, men den ellers så kvikke nordmand missede den store mulighed for at score kampens første mål.

Det bageste geled blev styret af Nicolai Larsen i målet med Ulrik Yttergård og Abdul Mumin foran sig. De så stærke ud og tillod ikke de hollandske værter meget sjov og ballade i 1. halvleg.

Kampen blev generelt spillet i et højt tempo, og derfor fløjtede dommeren til drikkepause efter 25 minutters spil. Den så ud til at bekomme værterne bedst. Kort efter spillet blev sat i gang igen, fik Heracles en friløber ned mod Nicolai Larsen, men i sidste øjeblik kom Mathias Rasmussen stormende tilbage og fik blokeret bolden ud til et hjørnespark. Heracles havde et farligt forsøg direkte på frispark få minutter senere, som Nicolai Larsen tog sig sikkert af, men resten af 1.halvleg var det primært FCN, der var farligst. Især Godsway Donyoh udfordrede de hollandske forsvarsspillere med driblinger og forsøg på afslutninger. Målmand Larsen måtte dog for alvor i aktion én gang mere inden pausen, da forsvarskæden blev fanget på en dyb bold, som sendte en Heracles-angriber alene igennem. FCN-keeperen klarede situationen med en fornem redning. Det samme gjorde hans kollega i den anden ende, da Abu Francis fik driblet sig fri til skud på kanten af feltet og fik sendt en kvalificeret afslutning mod mål.

Cheftræner Flemming Pedersen valgte at skifte to spillere i pausen. Mikkel Damsgaard kom ind og erstattede Mikkel Rygaard mens Joachim Rothmann afløste Mads Aaquist, hvilket betød en rokade, hvor Nicklas Strunck overtog højre back positionen. Heracles tog initiativet i 2.halvleg og der skulle en overligger til for at forhindre hollænderne i at komme foran ti minutter efter pausen. Kort efter sendte FC Nordsjællands trænerteam flere friske spillere i aktion i varmen. De tre udskiftninger fik vendt lidt om på kampbilledet, og efter en times spil kom der for alvor hul på bylden, og det var tigerne, der først kunne juble. Godsway Donyoh scorede to mål mod svenske Kalmar i midtugen, og i dag var han på pletten igen. En bold blev taget flot ned i feltet, og så udplacerede ghaneseren hollændernes målmand iskoldt til 1-0 føringen. Den holdt dog kun i et minuts tid, hvor Heracles scorede et stort set identisk mål i den anden ende, så stillingen pludselig var 1-1.

Efter det eksplosive minut med to scoringer jævnede kampen sig lidt ud. FCN fik mere kontrol, og spillet bølgede begge veje. Unge Marcus Gudmann og Clinton Antwi blev sendt på banen, men det blev Peter Vindahl i buret, som fik sat det største aftryk på kampen, da han kort før sidste fløjt fik reddet et fornuftigt hollandsk forsøg fra distancen. Den første af tre testkampe i Holland sluttede dermed 1-1 efter en tempofyldt kamp, hvor mange spillere kom i aktion. Næste opgave er mod Utrecht om tre dages tid.

Mål:

  1. 0-1 Godsway Donyoh
  2. 1-1 Heracles

FCN Startopstilling:

Nicolai Larsen – Mads Aaquist, Abdul Mumin, Ulrik Yttergård Jenssen, Mathias Rasmussen – Abu Francis, Jacob Christensen, Nicklas Strunck – Isaac Atanga, Mikkel Rygaard, Godsway Donyoh

FCN Indskiftninger:

  1. Mikkel Damsgaard ind for Mikkel Rygaard
  2. Joachim Rothmann ind for Mads Aaquist
  3. Diomande ind for Isaac Atanga
  4. Ibrahim Sadiq ind for Abu Francis
  5. Peter Vindahl Jensen ind for Nicolai Larsen
  6. Clinton Antwi ind for Godsway Donyoh
  7. Marcus Gudmann ind for Nicklas Strunck