Line Røddik til FCN

Kategorier

Line Røddik Hansen, og de andre spillere på FC Nordsjællands Kvindeligahold, er nu påbegyndt træningen igen. De følger nøjagtigt samme protokoller og procedurer som Superligaholdet for at leve op til myndighedernes retningslinjer og anbefalinger.

Foto: fcn.dk

Kvindeholdet får markant forstærkning af landsholdspiller Line Røddik Hansen, der kommer hjem til Nordsjælland, hvor hun både skal spille og være en del af at bygge videre på hele projektet uden for banen.

FC Nordsjælland og Farum Boldklubs kvinder sikrede sig oprykning til landets bedste række for godt en uge siden, og ambitionerne er store for næste sæson. Nu er en af de vigtigste brikker faldet på plads på og uden for banen, da 31-årige Line Røddik Hansen har takket ja til at være en del af projektet.

-Vi har haft en dialog med Line helt fra første dag, vi startede med pige- og kvindefodbold i FCN og Farum Boldklub. Vi er nået langt på bare 1,5 år, og Line er fri af sin kontrakt i Holland, og derfor er vi meget glade for, at Line også synes tiden var inde nu. Vi får en markant forstærkning på banen i en erfaren leder med store evner. Hun kommer både til at gøre en forskel med sine egne evner og som rollemodel for sine holdkammerater – ikke mindst vores talentfulde akademispillere, som står på spring for at byde sig til på 1.holdet, siger Head of Women’s football i FCN, Christian Taylor.

Forsvarsspilleren Røddik er fra Birkerød og kommer nu hjem til Nordsjælland efter en lang karriere i udlandet, der bl.a. har budt på ophold i flere klubber i Sverige, Lyon i Frankrig, Barcelona i Spanien og senest Ajax Amsterdam i Holland. Hun har spillet 132 landskampe for Danmark siden debuten i 2006 og er tidligere kåret til årets bedste kvindelige fodboldspiller i Danmark. Ved siden af fodbolden har hun færdiggjort sin uddannelse og er kandidat i idrætsvidenskab. I FCN skal hun ikke kun være spiller men også træne akademihold for både drenge og piger samt være en del af administrationen, som arbejder med fortsat at flytte kvindeholdets vilkår, præstationer og kommercielle rammer i FCN.

-Det er en af de allerstørste i dansk kvindefodbold, som vi får til FCN, og vi er hamrende stolte over, at Line vil være med til at flytte kvinde- og pigefodbolden herhjemme endnu et stykke ved at være en del af vores klub og organisation. Vi har oplevet Line som meget interesseret i hele vores projekt med et akademi for de yngre talentfulde piger, som har en drøm om at blive professionelle og drive deres talent til det maksimale, og samtidigt et førstehold, som skal kunne spille med om medaljer i landets bedste række. Hun har besøgt os og holdt sig opdateret helt fra den første dag, vi lancerede vores planer og ambitioner. Hun skal ikke bare være en god spiller her. Hun skal gennem sin personlighed, sin uddannelse og sin erfaring være med til at bygge videre på et unikt projekt i dansk fodbold, siger FCN’s direktør Søren Kristensen.

Line Røddik Hansen har ikke selv været i tvivl om, at FC Nordsjælland var et sted, hun ville til. Spørgsmålet har egentlig kun været hvornår.

-Det her er et unikt projekt, som giver unge fodboldspillere muligheden for at drømme stort og et projekt der kan give pige- og kvindefodbolden et skub i den rigtige retning. Derfor ved jeg også, hvor vigtigt det er, at FCN er gået forrest med det her. Jeg har besøgt klubben i mine ferier for at følge med, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det her er fremtiden for pige- og kvindefodbolden herhjemme. Nu har jeg muligheden for selv at blive en del af det og kunne gøre en forskel. Det her projekt er noget dansk fodbold har brug for, og jeg er rigtig glad for, at jeg både kan bidrage som spiller og uden for banen, hvor jeg kan bruge min uddannelse og erfaring til at træne unge mennesker og samtidig lære og udvikle mig som en del af en dygtig administration i en innovativ professionel fodboldklub. Jeg glæder mig bare til at blive en del af det hele og komme i gang, siger Line Røddik Hansen.