Kvinderne rykker op – igen

Kategorier

foto: FCN TV

Farum BK/FC Nordsjælland’s kvindehold er nu i landets bedste række efter sejr i sidste spillerunde.

Da FC Nordsjælland, sammen med Farum Boldklub, gik ind i pige- og kvindefodbold for 1,5 år siden var målsætningen at være i landets bedste række i 2020. Den ambition blev i dag allerede indfriet et år før tid, da kvindeholdet fuldendte en flot sæson i Kvalifikationsligaen ved at forsvare 1.pladsen mod ligaens nr. 2 fra Næsby og derved også sikre tigerne en plads i 3F Ligaen efter sommerpausen.

Sejren kom i hus efter en nervepirrende 1.halvleg, hvor Farum BK/FCN dominerede spillet men havde svært ved at skabe de helt store chancer. Uafgjort ville sikre begge klubber oprykning, og Næsby stod længere tilbage på banen og forsvarede sig bravt.

Efter pausen kom hjemmeholdet foran på et mål af erfarne Kamilla Kur, og så ændrede kampen for alvor karakter. Odense Q havde allerede vundet deres kamp mod B93 tidligere på dagen, og derfor var Næsby pisket til at få minimum et point i Farum for at holde fast i den ene af de to oprykningspladser.

Gæsternes satsning gav Farum BK/FCN mere plads og flere muligheder for hurtige angreb, når bolden blev erobret, og adskillige chancer blev skabt på bane 5 ved Right to Dream Park, hvor mange tilskuere var mødt frem på trods af de næsten 90 minutters forsinkelse, som et uvejr var årsag til. Men de gode muligheder blev ikke omsat til mål før endnu en af holdets rutinerede kræfter, Tiffany Weimer, fik løbet sig alene igennem med Næsbys keeper og iskoldt satte 2-0 føringen i kassen.

Jublen kunne dog ikke bryde frem før sidste fløjt, fordi de hårdt kæmpende spillere fra Næsby fik reduceret på et langskud med omkring 10 minutter tilbage at spille.

Sejren kom aldrig rigtigt i fare, og kvinderne sikrede dermed klubbens tredje oprykning i streg, mens Næsby måtte se Odense Q overhale dem i sidste spillerunde og tage den anden oprykningsplads. Farum BK/FCN slutter en fornem sæson af på 1.pladsen og er klar til 3F ligaen.

SE MÅLENE HER: