Yttergård: Det handler om stolthed

Kategorier

Ulrik Yttergård Jenssen har scoret 4 mål i sine 50 kampe for FCN.

Boesenfoto.dk

– Vi skal gøre alt i de sidste kampe for at bevise, at vi også kan vinde i Mesterskabsspillet og stå stærkere til næste sæson, siger norske Ulrik Yttergård Jenssen før mandagens kamp i Esbjerg.

FC Nordsjælland sikrede plads i Mesterskabsspillet med en flot slutspurt i forårets grundspil. Men i kampene mod Top 6 mandskaberne mangler FCN fortsat en sejr, og det både nager og motiverer forsvarsspiller Ulrik Yttergård Jenssen:

– Det bliver svært i Esbjerg. Det ved vi godt, for de er et godt organiseret hold, og de gør det altid svært for modstanderne. Vi skal prøve at bryde dem ned ved at presse dem til at lave fejl med højt tempo i spillet.

– For os handler det nu om at vise stolthed. Vi skal bevise, at vi er gode nok og også kan vinde i Mesterskabsspillet, og jeg synes, vi har gode nok spillere til det. Vi har bare “bommet” for ofte på oplagte målchancer eller ved at give for meget væk.

– Nu må vi bruge de sidste kampe til at få nogle sejre og se, hvad det rækker til. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at vi får afsluttet sæsonen med en god følelse for at stå bedst muligt rustet til næste sæson. Nu går vi først efter en sejr i Esbjerg, og lykkes det, kan vi forhåbentlig få flere i træk, siger Ulrik Yttergård Jenssen.

Den første sejr i Mesterskabsspillet var meget tæt på i Odense i Påsken, hvor FCN kom foran 2-0 i 88. minut men alligevel slap grebet og mistede sejren på et straffespark i de allersidste sekunder dømt for hånd mod Ulrik Yttergård:

– Det gjorde ondt, men det er den slags, der sker. Det skal man kunne ryste af sig, for vi skal videre, ellers har man ikke noget at gøre i fodbold. Jeg føler heller ikke, at det er det, der har kostet i de næste kampe. Mod FCM sidst spillede vi en rigtig fin 1. halvleg.

– Det er det spil, vi skal udvikle på og gøre de gode perioder længere, for så kan vi slå alle, fastslår Ulrik Yttergård Jenssen, der på mandag i Esbjerg spiller sin kamp nr. 50 for FC Nordsjælland, siden han kom til klubben fra Tromsø i januar 2018.