U/19 slog FCM og har nu vundet tre i træk

Kategorier

Emeka Nnamani (t.v.) scorede to mål og Isac Atanga assisterede ved to i U/19 sejren over FCM.

Foto: FCN

FC Nordsjællands U/19 Liga vandt 4-3 i en pragtkamp over de forsvarende danske mestre fra Midtjylland. U/17 fik kun uafgjort mod SønderjyskE. U/18 piger vandt sikkert 4-1 over Varde.

U/19 Liga: FCN-FCM 4-3 (1-1)
Mål: 40. minut 1-0 Ibrahim Sadiq, assist Marcus Gudmann. 41. minut 1-1. 52. minut 1-2. 63. minut 2-2 Frederik Munck, assist Isaac Atanga. 68. minut 3-2 Emeka Nnamani, assist Isaac Atanga. 72. minut 4-2 Emeka Nnamani, assist Oliver Tølbøll. 91. minut 4-3.

FC Nordsjællands U/19 mandskab har gang i en rigtig god stime, nu med tre sejre i træk, og i alle tre kampe har FCN scoret fire mål. I lørdags gik det ud over de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland, der måtte forlade Right to Dream Park med et nederlag på 4-3 og dermed nok må nøjes med sølv i år.

FCN på 5. pladsen kan til gengæld pludselig øjne bronzemedaljer, hvis holdet kan holde kadencen i sæsonens sidste tre kampe, som dog byder på et meget svært program, ude mod Esbjerg (nr. 4) på onsdag og ude mod AaB (nr. 1) på lørdag og til sidst en hjemmekamp mod Vejle (nr. 6) lørdag 1. juni.

Præstationen mod FC Midtjylland var imponerende flot. FCN holdt et højt aggressivt pres, der slog ulvenes vante spil i stykker, og bortset fra kampens sidste ti minutter dominerede tigrene opgøret med koncentreret og godt pasningsspil, krydret med opfindsomme angrebskombinationer.

FCN kom i spidsen efter 40 minutter, da Ibrahim Sadiq kunne nette på en perfekt tværbold fra Marcus Gudmann, men allerede minuttet efter fik FCM udlignet. Gæsterne kom også foran 2-1 i starten af 2. halvleg, inden FCN vendte hele kampbilledet på hovedet med tre flotte mål på ni minutter midt i 2. halvleg, som blev “arkitekttegnet” i hele opspillet med målmand Rasmus From som angrebsstarter ved udligningen, og Oliver Villadsen som playmaker for to andre målgivende opspil.

U/17 Liga: FCN-SønderjyskE 1-1 (0-1)
Mål: 28. minut 0-1. 73. minut 1-1 Andreas Bredahl.

FCN U/17 tabte et vigtigt skridt i tvekampen mod Silkeborg om det danske mesterskab efter et skuffende 1-1 resultat hjemme mod SønderjyskE lørdag. FCN kan dog stadig erobre førstepladsen ved at vinde udekampen mod Brøndby på tirsdag og dermed komme foran Silkeborg med samme kampantal. Derefter mangler både FCN og Silkeborg tre kampe i det tætte kapløb i toppen.

Pointtabet til bundholdet SønderjyskE var dog en slem streg i regningen for tigrene, der havde det svært mod et meget kompakt spillende sønderjysk mandskab, der virkelig kæmpede for sagen og fik ekstra gejst af et føringsmål midt i 1. halvleg.

SønderjyskE stod lavt på banen fra start, og FCN lod sig frustrere lidt i stedet for at skabe mere tempo i spillet. Derfor blev FCN ikke tilstrækkelig målfarlig trods klar dominans i boldbesiddelse. Og det billede holdt sig langt ind i 2. halvleg, indtil det endelig lykkedes Andreas Bredahl at udligne til 1-1 godt et kvarter før tid. Herefter fik FCN lidt mere fart i angrebne og skabte en kæmpechance, som desværre blev bændt, og så ebbede kampen ud med 1-1 som facit.

U/18 DM kvinder: FCN-Varde 4-1 (4-0)
Mål: 15. minut 1-0 Linnea Borbye. 16. minut 2-0 Kathrine Møller. 17. minut 3-0 Linnea Borbye. 40. minut 4-0 Linnea Borbye. 64. minut 4-1.

Med én af de allerbedste præstationer i sæsonen vandt U/18 DM kvinderne overbevisende 4-1 hjemme over Varde i en kamp, som reelt blev afgjort med tre mål på tre minutter efter et kvarters spil. Linnea Borbye var helt ustyrlig og scorede til både 1-0 og 3-0 i 15. og 17. minut, og ind imellem nåede Kathrine Møller lige at blande sig med 2-0 scoringen.

Linnea Borbye satte også ekstra trumf på med sin tredje træffer til 4-0 kort før pausen i en kamp, hvor hele holdet spillede forrygende og nøje fulgte det taktiske oplæg, der var arbejdet på hele ugen op til mødet med Varde. Der var studeret video og trænet i vigtige ting, og det viste sig at fungere helt efter hensigten.

Det er tydeligt, at holdet har fået FCN-spillestilen ind på rygraden og kan se frem til en spændende sæsonafslutning, der på søndag byder på pokalfinale mod B 93.