Stribevis af flotte mål

Kategorier

Selv om der skulle jubles ni gange blev der lagt sjæl i ved hver scoring.

Foto: Matilde Krogh

Det var fodboldleg i højt tempo og krydret med effektivitet, da FCN i dag i Reserveholdsturneringen vandt 9-1 over et meget ungt Horsens-mandskab.

Der var ren målfest i Right to Dream Park i dagens kamp i Reserveholdsligaen, og det var rød afdeling, der holdt legestue, mens de gule fra Horsens næppe havde det helt så sjovt. Horsens har to meget afgørende kampe foran sig om overlevelse i Superligaen og stillede derfor naturligt nok med et meget ungt hold baseret mest på U/19 spillere.

Så selv om FCN vanen tro også altid spiller med meget unge spillere, var de langt mere vant til det tempo samt den teknik og fysik, der præger Superligaen og Reserveholdsturneringen. Så det var fra start til slut en klar overmatchning af de gæstende østjyder, men FCN holdt tempo og seriøsitet det meste af vejen, så det blev en rigtig flot fodboldkamp.

FCN førte kun 2-0 ved pausen, og vandt 2. halvleg med hele 7-1 og altså 9-1 sammenlagt, men reelt spillede tigrene lige så godt og målsøgende i 1. halvleg, men her blev selv oplagte chancer brændt, når der gik for meget skydetelt i det. FCN gav spilletid til både Mikkel Rygaard og Nicklas Strunck, der begge har været skadede men er på vej tilbage, og de viste, at de er klar til Superligabold igen.

Målet til 1-0 lod vente på sig til midt i 1. halvleg, hvor Rygaard med en præcis stikning i dybden sendte Isaac Atanga fri til en flot scoring, og også målet til 2-0 kort før pausen var en sand perle. Viktor Tranberg chippede bolden følt frem til Atanga, der tog den ned med brystet med ryggen til mål, vendte rundt og hamrede i kassen til 2-0.

Alle de mål, det ikke blev til før pausen, kom så i en hurtig strøm i starten af 2. halvleg, hvor især Joachim Rothmann gik helt målamok. Rothmann scorede et hattrick på under syv minutter og lagde derefter op til endnu et par kasser, inden han selv satte punktum for festen med målet til 9-1. Og mange af scoringerne var efter fantastiske gennemspillede angreb i højt tempo.

FCN-træner Søren Krogh havde kun grund til smil bagefter:

– Det var en rigtig god kamp, hvor vi ikke spildte tiden, selv om modstanden ikke var på højeste niveau. Vi holder fast med veltimede løb og skarpe angreb, og vi falder aldrig i tempo. I hvert fald kun i kortere perioder, og der er hele tiden ild i øjnene.

– Vi var kreative i spillet og forsøgte en masse, som vi lærer af, kan udvikle på og bruge senere. Spillerne har forstået, at de her kampe også handler om læring og at være seriøs med tingene. Vi fik prøvet mange ting af, og det var nogle fantastiske mål, lyder det fra Søren Krogh.

Reserveholdsligaen 7. maj 2019 i Right to Dream Park:
FCN-Horsens 9-1 (2-0)
Mål:
23. minut: 1-0 Isaac Atanga, assist Mikkel Rygaard
42. minut: 2-0 Isaac Atanga, assist Viktor Tranberg
50. minut: 3-0 Joachim Rothmann, assist Hector Højbjerre-Thomsen
51. minut: 4-0 Joachim Rothmann, assist Emeka Nnamani
53. minut: 5-0 Emeka Nnamani, assist Mathias Rasmussen
57. minut: 6-0 Joachim Rothmann, assist Nicklas Strunck
85. minut: 7-0 Frederik Juul Christensen, assist Joachim Rothmann
69. minut: 8-0 Isaac Atanga, assist Joachim Rothmann
76. minut: 8-1
84. minut: 9-1 Joachim Rothmann, assist Frederik Munch

FC Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
Peter Vindahl Jensen
Abdul Mumin, Viktor Tranberg, Clinton Antwi
Oliver Villadsen, Mikkel Rygaard, Nicklas Strunck, Mathias Rasmussen
Isaac Atanga, Oliver Villadsen, Emeka Nnamani.

46. minut: Oliver Angus for Rygaard
46. minut: Hector Højbjerre-Thomsen for Clinton
64. minut: Frederik Juul Christensen for Villadsen
75. minut: Gideon Mensah for Atanga
75. minut: Frederik Munch for Strunck