Stærkt comeback efter forfærdelig start

Kategorier

Mikkel Rygaard har udlignet til 2-2 og tiljubles af glade holdkammerater.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland fik sagt tak for sidst til OB. Denne gang var det fynboerne, der førte 2-0 og måtte nøjes med 2-2, og FCN var endda tættest på sejren i en flot 2. halvleg.

Da FCN og OB mødtes i Odense for præcis en måned siden, var det OB, der gik jublende i omklædningsrummet efter at have udlignet FC Nordsjællands 2-0 føring. I dag fik tigrene så sagt tak for sidst, da de dæmpede den bronzefest, de 500 medrejsende fynske fans allerede havde gang i efter godt et kvarters spil.

FCN fik nemlig en forfærdelig start på kampen, og på to alt for nemme scoringer var OB i front med 2-0 allerede efter 17 minutters spil. Det kunne have knækket mange hold, men heldigvis fik FCN samlet sig selv op fra den mareridt-start. En reducering ved Jonathan Amon til 1-2 kort før pausen gav nyt liv, og det kunstige åndedræt tog FCN i den grad til sig i 2. halvleg, der startede som er rent stormløb mod det fynske mål.

Det gav bonus med udligningen til 2-2 ved Mikkel Rygaard efter et pragtangreb startet af Ibrahim Sadiq og med en super tværpasning fra Andreas Skov Olsen. Det var et klasse comeback, og selv om OB desperat forsøgte at finde modtræk, var det FCN, der sad på 2. halvleg og styrede begivenhederne.

Tigrene skabte et par store chancer, der sagtens kunne have givet sejrsmålet, men det blev ved det uafgjorte resultat i en kamp, der virkelig tog fart og havde et højt spil- og spændingsniveau i hele 2. halvleg, hvor de 4.365 tilskuere virkelig fik god fodbold i sæsonens sidste hjemmekamp.

Desværre fik de ikke også en sejr, og FCN mangler stadig at prøve at vinde i Mesterskabsspillet, hvor det nu er blevet til fem uafgjorte kampe og fire nederlag. Sidste chance for en sejr kommer på lørdag i en næsten fyldt Parken, hvor tigrene kan prøve at drille de nykårede danske mestre, inden de får deres guldmedaljer om halsen. For OB var det et dyrt pointtab, der holder spændingen om bronzen ved lige til sidste spilledag.

Kampen kunne muligvis have udviklet sig anderledes, hvis FCN havde udnyttet en gylden chance efter fem minutters spil, hvor OB-keeper Grytebust tabte et godt frisparksindlæg fra Mikkel Rygaard. Bolden faldt for fødderne af Victor Nelsson, der resolut trykkede af men desværre ramte en forsvarer på stregen.

Og så gik det stærkt den anden vej. Alt for let spillede OB sig igennem i højre side og fik afsluttet fra spids vinkel, men desværre gav det en ripost i bedre position til Oliver Lund, der sparkede i kassen til 1-0. Og i det 17. minut stod forsvaret igen skidt, da Bashkim Kadrii fik en lang stikning og i to forsøg udplacerede Nicolai Larsen til 2-0.

Det så rigtig skidt ud for FCN i den periode, hvor OB også var tæt på endnu en scoring, men langsomt fandt tigrene igen lidt fodfæste og bedre organisation, og pludselig ud af ingenting kom reduceringen i det 44. minut. Mikkel Rygaard sendte Jonathan Amon afsted på venstrekanten, og han tog en udfordrende dribling ind i feltet, hvor Casper Nielsen fik blokeret indlægget, men kun så bolden lå lige for fødderne for Amon igen, og så sparkede den lille amerikaner den i nettet til 1-2.

Det gav tydeligvis FCN ny gnist, og fra 2. halvlegs start blev pågående Ibrahim Sadiq sendt på banen til farlige dybdeløb. Han spillede i det 53. minut lynhurtigt over i den anden side til Andreas Skov Olsen, der gik til baglinjen og serverede perfekt for Mikkel Rygaard, og så stod der pludselig 2-2.

Fra det øjeblik var FCN ovenpå og lavede flere flotte angreb, der havde fortjent en scoring. Men OB fik også omorganiseret til farligere modangreb, og en enkelt gang måtte Nicolai Larsen lave en pragtredning for at holde fynboerne fra scoring. Men den største målchance skabte FCN dog, da Mathias Rasmussen i et af sine mange fine gennembrud på venstrekanten fandt en helt fri Jacob Steen Christensen, der desværre ramte en mand med sin afslutning tæt foran mål.

Og da hverken dommer eller linjedommer reagerede i en situation, hvor Alexander Ludvig tog hånden til hjælp for at bugsere en bold ud af feltet, måtte FCN kigge langt efter det straffespark, der kunne have givet den fortjente sejr.

FCN må nøjes med glæden over et flot comeback, og en fin sæsonafslutning foran eget publikum.