Pænt spil uden det rigtige bid

Kategorier

FCN fik lavet mange indlæg, men ved det her mod Jonathan Amon og de fleste andre, kom der lige en Esbjerg-spiller i vejen.

Foto: Getty Images

Efter en næsten chanceløs kamp med FCN som det klart dominerende hold kom der lidt gang i løjerne mod slutningen, hvor tigrene var meget tæt på sejren men måtte nøjes med 0-0.

Det blev langtfra nogen ophidsende Superligakamp i den vestjyske blæst, men FCN forstod bedst at spille bolden langs jorden og leverede langt hen af vejen fint poleret fodbold med god organisation på holdet. Men rigtige målchancer skabte ingen af holdene før pausen.

Og bortset fra en kæmpe chance til FCN efter kun godt to minutters spil i 2. halvleg, blev der først åbnet lidt op for løjerne i begge ender af banen i den sidste kvarter. Chancen lige efter pausen burde dog også have givet FCN en føring, der måske havde åbnet kampen op noget før.

På et godt indlæg kom Magnus Kofod Andersen løbende fri ind i feltet til et stående hovedstød, som Esbjerg-keeper Jeppe Højbjerg dog fik pareret, men lige ud til Andreas Skov Olsen, der bare skulle sparke bolden ind i et helt åbent mål. Desværre ramte FCN-topscoreren den eneste forsvarer, der stod på stregen. Den bold vil Andreas Skov sparke i kassen 9½ gang ud af 10.

Herefter faldt kampen tilbage i samme lidt halvkedelige rytme som hidtil uden rigtigt bid i engrebene. Esbjerg var bemærkelsesværdigt passive kampen igennem og koncentrerede sig om at stå imod, mens tigrene kørte rundt med bolden i fine men ufarlige kombinationer.

Esbjerg viste første gang tænder med et nærgående skud af Carlo Holse et kvarter før tid, og øjeblikket efter fik indskiftede Adrian Petre så et helt gratis chance foræret på en fejl af Ulrik Yttergård, men heldigvis skød rumæneren langt over mål. Nicolai Larsen var tilbage i FCN-målet for første gang i Mesterskabsspillet, men Esbjerg testede ham ikke én eneste gang med et skud indenfor rammen.

Esbjerg vovede sig lidt længere frem i slutfasen, og i den ordinære kamps allersidste minut kom så det FCN-angreb, der nok burde have været kampens afgørelse. Indskiftede Mikkel Damsgaard sendte Andreas Skov Olsen afsted på højrekanten, og han trak mod baglinjen og fyrede af på mål fra spids vinkel.

Jeppe Højbjerg fik pareret, men bolden fortsatte over bagerst i feltet, hvor Mathias Rasmussen, der netop var kommet på banen, kastede sig vandret med et godt hovedstød. Højbjerg kastede sig tilbage i målet og fik raget bolden ud, men TV-billeder tyder på, at den først havde været over stregen. Med VAR i dansk fodbold var FCN sikkert blevet tilkendt scoringen, men for den udmærkede dommer Jacob Kehlet og linjevogteren var det en situation, der var nærmest umulig at afgøre, så der blev ikke fløjtet for mål.

Esbjerg slap med skrækken og står med det ene point fortsat stærkt i kampen om bronze, mens FCN må konstatere, at holdet fortsat står uden sejr i Mesterskabsspillet og stadig skal jagte den første sejr over et Top 6 hold i denne sæson.

Men det positive var indsatsen, strukturen i holdet og at det var sjette udebanekamp i træk uden nederlag. Ubesejret på fremmed græs i foråret vidner om mental styrke og evne til at spille på alle underlag.