FCN stod for festfyrværkeriet i Parken

Kategorier

Mohammed Kudus scorer her til 1-0 med et præcist skud kort før pausen.

Getty Images

Endelig fik FC Nordsjælland en sejr i Mesterskabsspillet med imponerende 3-1 over FCK i løvernes egen hule, hvor tigrene svang taktstokken i 2. halvleg og holdt legestue til sidst.

Telia Parken var linet op til fest med over 26.000 tilskuere til at fejre guldmedaljer til hjemmeholdet FCK, og det skete vanen tro med et hav af badedyr på tilskuerpladserne. Men det var FC Nordsjælland, der stod for festfyrværkeriet på banen, hvor tigrene i perioder af 2. halvleg nærmest holdt legestue, så FCK-spillerne lignede badedyr.

For FC Nordsjælland og også for den nye cheftræner Flemming Pedersen betyder det meget endelig at få den sejr i Mesterskabsspillet, som holdet i flere kampe har været så tæt på, men lige har manglet marginalerne eller den sidste skarphed.

Begge dele var med FCN i dag, og en sejr på 3-1 i nationalarenaen luner altid godt. Det er en fantastisk måde at gå til sommerpause på. FCN-spillerne overvandt en svær start på kampen, og kom godt med i kampen fra midt i 1. halvleg, og da Mohammed Kudus bragte tigrene foran 1-0 kort før pausen, var det et perfekt rygstød til 2. halvleg.

FCN satte sig i den grad på spillet efter pausen, at publikum i store perioder piftede frustrerede af deres hvide helte, som løb forgæves i de nordsjællandske kombinationer. Og selv en udligning på et kludemål af Parkens kæledægge Robert Skov, kunne ikke slå FCN ud af rytmen. Med sin 22. sæsontræffer gjorde Andreas Skov Olsen det til 2-1 tyve minutter før tid, og kort før slutfløjtet scorede Ibrahim Sadiq sit første Superligamål til 3-1.

Der hører selvfølgelig med til historien, at FCK var mestre og som sådan kun havde æren at spille for. Men det samme havde FCN, og tigrene mobiliserede alligevel meget mere gejst, selv om det var løverne, der skulle prøve at leve op til publikums forventninger.

Det forsøgte FCK-spillerne også i starten af kampen, hvor hjemmeholdet kom til tre pæne målchancer, mest skabt på fejlpasninger af FCN. Men Nicolai Larsen reddede en prekær situation, og de øvrige FCK-afslutninger var uden den nødvendige bid.

Og så begyndte FCN at røre alvorligt på sig og skabte halvlegens to største chancer. På den første slap lunhurtige Jonathan Amon helt alene igennem helt ind i det lille felt, men han blev lige akkurat generet så meget i skudøjeblikket, at Vavro kunne redde på stregen for FCK.

Men da FCN igen spillede sig hurtigt igennem med en bold i dybden til Andreas Skov Olsen to minutter før pausen, var der kontant afregning ved Mohammed Kudus, der iskoldt sparkede bolden fladt i kassen til 1-0 på pasningen fra Andreas Skov.

FCN startede også 2. halvleg bedst, og Andreas Skov Olsen slap til baglinjen som ved målet til 1-0, men denne gang sad pasningen til Kudus en anelse upræcis. Og så pludselig ud af ingenting fik en ellers total anonym Robert Skov en lang bold at løbe på i højre side, og selv om vinklen blev spids, og skuddet med højrebenet var et rent kludespark, kunne bolden lige snige sig ind ved bagstolpen til 1-1 efter en times spil.

Heldigvis var FCN klar til at svare igen ret hurtigt, og da Vavro lavede en brøler i opspillet i det 72. minut, havde Mikkel Rygaard som playmaker flere spilmuligheder og valgte Andreas Skov Olsen i højre side, og han sendte bolden fladt i kassen til 2-1 med højrebenet. Herefter var FCN i hopla og trillede rundt med bolden i lange perioder, uden at FCK’erne rørte den.

Det blev til flere store FCN-chancer, og Godsway Donyoh havde et par store muligheder for at score, men det blev indskiftede Ibrahim Sadiq, der satte trumf på i tillægstiden med målet til 3-1, da han blev spillet helt blank af Mikkel Damsgaard.

En smuk afslutning på både kampen og sæsonen.