Værd at vide før kampen mod OB

Kategorier

Andreas Skov Olsen nåede at score 26 mål som seniorspiller i FCN. Mange flere i løbet af de syv år han havde som akademispiller i klubben. Nu fortsætter måljagten i italienske Bologna FC.

Boesenfoto.dk

FCN spiller i dag kl. 18.00 i Odense mod OB, og her er lidt statistiske vinkler på den meget vigtige kamp i Mesterskabsspillet.

Vidste du at…

…FCN og OB har mødt hinanden 48 gange i Superligaen, og samlet set har FCN 15 sejre, 9 kampe er endt uafgjort og 24 gange har OB vundet. 26 af kampene er spillet i Odense, og her er facit at FCN har 6 sejre, 5 kampe er endt uafgjorte og 15 med sejr til OB

…Sæsonens møder mellem de to hold i grundspillet endte 0-0 i Odense i 8. spillerunde, mens OB vandt 3-1 i Right to Dream Park i det seneste møde i runde 17 i november.

…kampens dommer, 43-årige Michael Johansen, er i gang med sin 12. sæson i Superligaen. Han dømte senest én kamp med FC Nordsjælland midt i februar, da FCN vandt 2-1 hjemme over Hobro.

…FCN i den seneste hjemmekamp mod Esbjerg gav debut i startopstillingen til den kun 17-årige finne Oliver Antman, og han er også med truppen til mødet med OB.

…OB må undvære forsvarsspiller Jeppe Tverskov, der skal afsone karantæne, men til gengæld har OB atter sin topscorer Bashkim Kadrii med igen efter endt karantæne.

…det er en meget afgørende kamp om bronzemedaljerne, for FCN kan med en sejr bringe sig tæt på OB på 4. pladsen og øjne Esbjerg på 3. pladsen. Samt overlade 6. pladsen til Brøndby.

…begge klubber jagter stadig den første sejr i Mesterskabsspillet. Efter uafgjort ude mod FCM og hjemme mod Brøndby led FCN forårets første nederlag i søndags hjemme mod Esbjerg. OB startede med uafgjort ude mod Brøndby, men har siden tabt til FCK hjemme og FCM ude.

…FCN-topscorer Andreas Skov Olsen har med sine 20 sæsonscoringer chancen for at rykke tættere på Superligatopscorer Robert Skov, der ikke fik scoret for FCK i går og stadig står på 24 mål. På mandag 2. Påskedag har de to så den direkte duel i Right to Dream Park, når FCK kommer på besøg.