Værd at vide før kampen mod FCM

Kategorier

Det er svært at komme ind på kroppen af Paul Onuachu, der har været FC Nordsjællands "onde ånd" i mange kampe.

Boesenfoto.dk

FCN spiller i aften kl. 19.00 hjemme mod FC Midtjylland, og her er lidt statistiske vinkler på kampen:

Vidste du at…

…FCN og FC Midtjylland har mødt hinanden 53 gange i Superligaen, og samlet set er midtjyderne bedst med 25 sejre, mens FC Nordsjælland har vundet 13 gange, og 15 kampe er endt uafgjort. 22 af kampene er spillet i Right to Dream Park, og her har FCN vundet de 9, mens 5 er endt uafgjort og 8 med sejr til midtjyderne.

…vi er præcis midtvejs i denne sæsons Mesterskabsspil, som for både FCN og FCM har budt på for få point. FCN har tabt terræn i kampen om bronze med kun tre point for tre uafgjorte kampe, og FCM har nærmest mistet chancen for at genvinde DM-titlen med en pointhøst på kun fem point.

…med FCK-sejren i Parken over OB i går, kan FCM kun holde liv i sin teoretiske chance for at genvinde det danske mesterskab med en sejr i dagens kamp. Ved uafgjort eller sejr til FCN er Midtjylland detroniseret.

…det endte 0-0 på MCH Arena i Herning, da de to hold mødtes i den første kamp i Mesterskabsspillet. I Grundspillet blev det uafgjort 3-3 i Herning, mens ulvene vandt 4-1, da de sidste gæstede Right to Dream Park.

…midtjyderne i Paul Onuachu har en angriber, der næsten altid gør ondt på FCN. Han er blevet tigrenes “onde ånd” med hele 12 scoringer i de seneste 13 kampe mod FCN.

…FCM aldrig har vundet pokalturneringen, selv om klubben har været i finalen fire gange som FCM og tre gange som Ikast FS før sammenlægningen med Herning Fremad. Finalenederlagene i 2010 og 2011 var til FC Nordsjælland. 17. maj har FCM chancen for 8. gang i pokalfinalen mod Brøndby.

…FCN med en sejr kan holde liv i drømmen om europæisk fodbold via fjerdepladsen. Den kan nemlig også give billet til Europa, hvis FCM vinder pokalfinalen.

…dagens dommer, 31-årige Sandi Putros, er i gang med sin kun 3. sæson som Superliga dommer. Han dømte senest i Right to Dream Park, da Brøndby var på besøg i forårspremieren til den underholdende 3-3 kamp.