Værd at vide før dagens kamp mod FCK

Kategorier

Normalt har Victor Nelsson og Dame N'Doye nogle drabelige luftdueller, men med Nelsson i karantæne må andre tage den opgave.

Boesenfoto.dk

FCN har ikke tabt en hjemmekamp til FCK i seks år. Her er lidt statistiske vinkler på den spændende kamp i Mesterskabsspillet i Right to Dream Park kl. 16.00.

Vidste du at…

…FCN og FCK har mødt hinanden 52 gange i Superligaen, og samlet set har FCK 31 sejre, 12 kampe er endt uafgjort og 9 gange har FC Nordsjælland vundet. Hjemme har FCN 6 sejre ud af 24 kampe, mens 7 er endt uafgjort og 11 med sejr til FCK

…hvis man kun ser på de seneste sæsoner, ser statistikken dog anderledes positiv ud for FCN. I de seneste otte sæsoner har FCN kun tabt én eneste hjemmekamp til FCK, og det nederlag ligger mere end seks år tilbage i tiden. Ellers har hjemmekampene i de otte år givet FC Nordsjælland fire sejre og seks kampe er endt uafgjort.

…den seneste kamp mod FCK i Right to Dream Park var for kun halvanden måned siden i grundspillets 25. runde, hvor facit blev 2-2. FCN førte 2-1 på mål af Ulrik Yttergård og Andreas Skov Olsen, før FCN kort før tid fik udlignet.

…kampen bliver en rigtig topscorerduel mellem de to mest målfarlige unge danske angribere i Superligaen. 22-årige Robert Skov topper med 24 mål for FCK, mens  19-årige Andreas Skov Olsen scorede sit Superligamål nr. 21 Langfredag ude mod OB. Der er lagt op til “Skovhuggerdyst” om topscorerværdigheden i den restende del af sæsonen, og det bliver en spændende intern dyst i dag.

…normalt har Victor Nelsson og Dame N’Doye nogle drabelige luftdueller, men andre FCN-spillere må passe på “damen” i dag, for Victor Nelsson røg desværre i karantæne med sin advarsel mod OB, og det samme gjorde Mads Valentin Pedersen, der derfor heller ikke kan være med.

…kampens dommer, 38-årige Jakob Kehlet, er i gang med sin 10. sæson som Superliga dommer. Han har i denne sæson kun dømt én kamp med FC Nordsjælland som deltager, og det var helt tilbage i 5. spillerunde i august, hvor FCN tabte 0-1 ude til AaB.