U/17 præsterede flot i Torneo Mario Maggioni

Kategorier

U/17 var i Italien for at deltage i Torneo Mario Maggioni, som foregik i Borgaro, forstad til Torino i Italien.

Det er 40 tyvende gang den afholdes og har deltagelse af de bedste italienske hold –  Juventus, Fiorentina, Torino, Atalanta, Genoa – samt en lille håndfuld udenlandske hold bl.a. Dynamo Kiev. Turneringen bliver afholdt over 4 dage med én kamp om dagen.

Drengene var i pulje med Genoa, Atalanta og Borgaro.

Det lykkedes drengene at videre fra gruppen på en bedre målscore end Atalanta. Gruppen var enormt tæt med mange uafgjorte kampe, hvilket gjorde at en sejr i sidste kamp var nødvendig, men også gerne med mere end et mål. Det lykkedes med en flot 4-1 sejr, hvor holdet på 15 minutter i 2. halvleg lavede 3 mål.

Kampene foregik alle sammen på stadionbanen hvor der var rigtig god stemning om alle kampene. Hele turneringen var enormt kompetitiv og meget klassisk italiensk med det fysiske spil i højsædet. Der blev virkelig gået til den i kampene og holdet havde mulighed for at se de andre gruppekampe, hvor billedet var helt det samme.

Spillerne klarede dette ekstremt flot, da banen besværliggjorde at spille vores spil hjemmefra i mange situationer. Derfor skulle der forsvares og fightes noget mere end derhjemme.

Andreas Gülstorff blev kåret til turneringens bedste målmand og Jonas Lyshøj som turneringens bedste højre back, men der var også mange andre gode præstationer fra alle spillere på turen.

Gruppekampe:
FCN-Genoa 1-1, mål: Andreas Bredahl
FCN-Atalanta 0-0
FCN-Borgaro 4-1, mål: Noah Crone x2, Andreas Bredahl og Jonas Lyshøj

Semifinale:
FCN-Dynamo Kiev 1-1, mål: Andreas Bredahl
Vinder 4-3 på straffe

Finale:
FCN-IFK Göteborg 1-2, mål: Noah Crone

Cheftræner Johannes Hoff havde følgende at sige efter turneringen.

“Turneringen i Italien var på mange områder en rigtig god oplevelse for hele gruppen. Vi spillede kampe af en fysisk karakter som vi aldrig oplever herhjemme og blev testet på vores mentale styrke. På de to parametre klarede drengene det rigtig flot og viste karakterstyrke. I første kamp kommer vi hurtigt bagud men kommer flot tilbage. Og i straffesparkskonkurrencen mod Dynamo Kiev er vi bagud, men ender med at vinde.”

“Turneringer i Italien er ofte meget anderledes end hvad vi ellers oplever i Europa. Resultatet er det altoverskyggende og det spillemæssige er blot sekundært. I dagligdagen arbejder vi sjældent udelukkende med det at vinde, mens det i en turnering i Italien virkelig bliver fremhævet. Miljøet og stemningen omkring kampene er enormt kompetitivt og det er ret spændende for både spillere og trænere at prøve at opleve.”

“Når vi evaluerer sådan en tur her, så er jeg overbevist om, at spillere og trænere tager vigtig erfaring med sig videre. Vi har oplevet hinanden i et helt anderledes miljø og både spillemæssigt og resultatmæssigt klaret det rigtig flot. Der er enormt meget at bygge videre på, og denne gruppe af spillere er ekstremt orienteret på nye udfordringer. Det giver en kæmpe motivation for at arbejde videre og der venter alle omkring holdet et rigtigt spænende forår. Og denne oplevelse var forhåbentlig bare startskudet.”