U/17 klar til kamp om mesterskabet i Silkeborg

Kategorier

Med en sejr på 2-0 over Randers er FC Nordsjællands U/17 Ligamandskab klar til topkamp ude mod Silkeborg på lørdag. U/19 Liga tabte i Brøndby, og U/18 DM piger tabte 2-4 i Silkeborg.

U/17 Liga: FCN-Randers 2-0 (2-0)
Mål: 6. minut 1-0 Jonas Lyshøj. 23. minut 2-0 Noah Crone Back.

Straks fra start havde FC Nordsjælland fokus på offensivt spil med angreb over kanterne, og Randers blev sat under alvorligt tryk. Det gav bonus både i det 6. og 23. minut, og den hurtige 2-0 føring gav ro på i forhold til kampens resultat.

Jonas Lyshøj bragte FCN i front, og med sin 8. sæsontræffer gjorde Noah Crone det til 2-0. FCN fortsatte dog med at jagte flere mål og skabte også chancerne til det, men træfsikkerheden var der ikke. Efter pausen gik tigrene lidt ned i gear, og det blev en mere stille og helt målløs 2. halvleg.

Nu gælder det på lørdag kl. 15.30 den absolutte topkamp på kunstgræsset i Jysk Park i Silkeborg mellem de to hold, der er stukket af fra resten af feltet og reelt spiller om DM titlen. FCN måtte mod Randers undvære holdets topscorer Andreas Bredahl, der havde karantæne, men han kan være med igen i Silkeborg, hvor Ligaholdenes U-kampe livestreames.

U/19 Liga: Brøndby-FCN 3-1 (1-0)
Mål: 15. minut 1-0 50. minut 2-0. 63. minut 2-1 Isaac Atanga. 67. minut 3-1.

FCN gav et alt for let mål væk efter kun et kvarters spil og satte dermed sig selv under pres i Brøndby i onsdags. Og selv om tigerne herefter tog godt fat i kampen og havde kontrol over spillet, blev det ikke til de store målchancer.

FCN gik ud til 2. halvleg for at jagte en udligning, men der var kun spillet fem minutter, da bolden igen lå i nettet hos tigerne til 2-0. Herefter måtte FCN satse mere og mere og fik også skabt gode tilbud. Et af disse udnyttede Isaac Atanga til reducering til 1-2 midtvejs i 2. halvleg.

Det åbnede muligheder, men FCN holdt ikke fast, og kort efter havde Brøndby atter bragt sig foran med to via en let scoring til 3-1. FCN U/19 skal også til Silkeborg på lørdag til kamp kl. 13.00, umiddelbart før U/17 kampen.

U/18 DM piger: Silkeborg IF Q-FCN 4-2 (0-1)
Mål: 25. minut 0-1 Anna Walter. 56. minut 1-1. 61. minut 2-1. 79. minut 2-2 Emmi Lou McEwen. 89. minut 3-2. 91. minut 4-2.

FCN-pigerne stod overfor et meget defensivt orienteret SIF-hold, og i hele 1. halvleg var spillet for langsomt til at skabe oplagte målchancer. Det blev alligevel til en enkelt scoring til FCN ved Anna Walter midtvejs i 1. halvleg.

Med en 1-0 føring ved pausen og mulighed for forbedringer i spillet følte FCN sig i fin kontrol med kampen, men holdet havde desværre ramt en mental off day og tillod pludselig Silkeborg at score to gange ud af ingenting.

Bagud 1-2 ændrede kampen karakter og blev pludselig meget svær. FCN måtte forcere men tog mange forkerte beslutninger med bolden, så spillet blev for hektisk. Alligevel lykkedes det at få udlignet godt ti minutter før tid ved Emmi Lou McEwen til 2-2.

I slutfasen jagtede FCN sejren så meget, at det i stedet gav bagslag mod to scoringer af Silkeborg på kontra i kampens sidste minutter og dermed et helt unødvendigt nederlag til FCN på 2-4. Næste kamp er søndag 5. maj i Vildbjerg kl. 17.00.