U/17 bider sig fast i toppen med sejr over FCK

Kategorier

Andreas Bredahl åbnede scoringen for U/17 Ligaholdet i hjemmesejren over FCK.

Tredje sejr i træk her i foråret til U/17 i Ligaen, mens U/19 nøjedes med 3-3 mod FCK. U/18 DM for kvinder spillede også uafgjort 3-3.

U/17 Liga: FCN-FCK 2-1 (0-0)
Mål: 66. minut 1-0 Andreas Bredahl. 80. minut 2-0 Noah Crone. 81. minut 2-1.

FC Nordsjællands U/17 drenge er kommet stærkt fra start her i foråret, hvor det lørdag blev til den 3. sejr på stribe med 2-1 hjemme i Right to Dream Park mod FCK. Med sejren bider FCN sig fast i toppen af U/17 Ligaen, hvor FCN på en sikker andenplads nu kun ligger fem point efter topholdet Silkeborg, der har spillet to kampe mere end tigrene. Silkeborg måtte i denne runde nøjes med uafgjort 4-4 mod FCM, som FCN netop har slået både ude og hjemme.

FCN startede mod FCK i en 3-4-3 formation, som skabte et godt pres på FCK, der ikke fik plads til organiseret opspil og måtte bruge mange lange bolde, som Nordsjællands forsvar tog sig godt af. FCN havde bolden meget, men fik heller ikke skabt mange målchancer, da boldomgangen var for langsom og med for mange berøringer.

Efter godt en times spil skiftede FCN til 4-3-3 formation, og det gav allerede bonus i det 66. minut, da Noah Crone lavede et flot måloplæg til Andreas Bredahl, der afsluttede med stor træfsikkerhed til 1-0. Ti minutter før tid kronede Crone sin indsats med en scoring til 2-0, men glæden blev kort. Kun minuttet senere skabte FCK ny spænding med reducering til 1-2, men nærmere kom københavnerne ikke.

De to hold mødes igen på onsdag på Frederiksberg i pokalturneringen, mens næste ligakamp for FCN U/17 er på lørdag ude mod OB.

U/19 Liga: FCN-FCK 3-3 (3-0)
Mål: 14. minut 1-0 Emeka Nnamani. 26. minut 2-0 Isaac Atanga. 42. minut 3-0 Lucas Bøje. 46. minut 3-1. 71. minut 3-2 (straffe). 80. minut 3-3.

FCN U/19 spillede en forrygende flot 1. halvleg og omsatte godt spil i mange målchancer, så tigrene fortjent kunne gå til pause med en føring på 3-0. Men tigrene havde glemt, hvordan det gik i Danmarks seneste landskamp mod Schweiz. En alt for let reducering til 1-3 efter kun 52 sekunders spil i 2. halvleg gav gæsterne ny tro på tingene og blev starten på et vildt comeback, så det hele sluttede 3-3.

Tigrene svarede dog spillemæssigt stærkt igen på den hurtige scoring efter pausen og tilspillede sig tre fire store målchancer, men de savnede skarpheden fra 1. halvleg til at få lukket kampen. Så slog FCK i stedet til med mål til 2-3 på straffe og udligning ti minutter før tid. Og i slutfasen var FCN faktisk heldig med ikke at tabe den kamp, der før pausen lignede en sikker sejr.

Også FCN U/19 skal en tur til Odense på lørdag for at møde OB.

U/18 DM kvinder: Kolding Q-FCN 3-3 (3-1)
Mål: 37. minut 1-0. 38. minut 1-1 Anna Walter. 38. minut 2-1. 47. minut 3-1. 74. minut 3-2 Anna Walter. 85. minut 3-3 Emmi Lou McEwen.

Endnu engang var FCN U/18 kvinderne oppe mod et top tre mandskab i rækken, og de fik i Kolding vist, at de har klasse både spillemæssigt og moralsk ved at komme stærkt tilbage og få uafgjort 3-3 efter at have været bagud 1-3 i starten af 2. halvleg.

Kolding Q pressede højt fra kampens start, og tigrene lod sig stresse for meget og fik derfor ikke for alvor gang i opbygningen af modangreb. Mål blev det dog først til mod halvlegens slutning, hvor der kom tre af slagsen indenfor to minutter. Først 1-0 til Kolding, inden Anna Walter fik udlignet for FCN, for så minuttet efter igen at se Kolding komme foran.

FCN ændrede på taktikken til 2. halvleg, og der gav et langt mere offensivt udtryk i spillet. Det lykkedes at stå længere fremme på banen og skaffe mere rum til angrebsopbygning, og selv om Kolding Q hurtigt efter pausen kom foran 3-1, lod de nordsjællandske piger sig ikke slå ud.

Anna Walter reducerede med sin anden træffer til 1-2, og hun var også oplægger til udligningen, som Emmi Lou McEwen satte ind godt fem minutter før tid. I slutfasen pressede FCN også på for et sejrsmål men måtte nøjes med det ene velfortjente point.

Næste opgave for FCN-pigerne på en 5. plads er ude mod rækkens nr. 12 B 93 lørdag 13. april.