Nordsjællands onde ånd slog til igen

Kategorier

Paul Onuachu bruger konstant sin lange krop på godt og ondt. To gode mål og her et gult kort for at smaske Victor Nelsson omkuld.

Boesenfoto.dk

FC Nordsjælland var på sejrskurs med 1-0 ved pausen på et super mål af Jonathan Amon, men så slog Onuachu til to gange i starten af 2. halvleg og vendte kampen for FCM til en 2-1 sejr.

Historien har det med et gentage sig, og sådan er det også, hver gang FCN møder FCM og især Onuachu. Lange Paul har i den grad udviklet sig til FC Nordsjællands onde ånd, og sådan var det igen i aftenens kamp, hvor han blev matchvinder med to scoringer i det første kvarter af 2. halvleg.

FCN Nordsjælland havde ellers spillet en yderst kontrolleret og fornuftig 1. halvleg, hvor både Onuachu og alle de øvrige FCM-angribere blev pakket godt ind, så de kun kom til at par halve chancer. Og da Jonathan Amon i det 19. minut pludselig gik solo med sin imponerende speed og via bande med Mikkel Damsgaard slap fri til en fantastisk scoring, så det rigtig godt ud for FCN.

I det hele taget lignede det kurs mod sæsonens første sejr over et Top 6 hold i en 1. halvleg, hvor tigrene spillede med stor fornuft og sikkerhed i pasningsspillet. Det blev også til flere gode skudchancer, hvor både Karlo Bartolec og Mikkel Damsgaard havde kvalificerede afslutninger.

Desværre holdt de gode løfter ikke efter pausen, hvor FCM fik held med at skabe meget mere duelspil. Midtjyderne gik hårdere ind i alle tacklinger, og en del af dem var over stregen, men de mange frispark var med til at tirre FCN, der havde svært ved at holde hovedet koldt.

FCM fik presset spillet frem på primitiv vis og med en masse spilstop, og så satsede gæsterne på dødbolde i gammel Horsens-stil. Det gav udligningen i det 50. minut, da bolden efter et langt indlæg blev headet frem og tilbage i feltet utallige gange, indtil læderet dumpede ned for foden af Onuachu, der svingede skinken og hamrede bolden ind til 1-1 helt ude ved stolpen.

FCN var tæt på at svare igen fem minutter senere, da Mads Valentin Pedersen lavede et godt gennembrud og spillede Magnus Kofod Andersen fri, men hans skud gik lige forbi bagerste stolpe. Og lidt efter var FCN endnu tættere på, da Andreas Skov Olsens skud tog indersiden af stolpen og gik i spil, hvor Mads Valentin fik skudchancen på riposten, men ramte bolden lidt skævt.

Og så lukrerede FCM i stedet på endnu et langt indkast i det 61. minut, der blev forlænget til Onuachu bagerst i feltet, og han headede sikkert i kassen til 2-1. Det var en slem dukkert, og i kampens 74. minut blev det endnu værre for FCN, da Gustav Wikheim gik voldsomt til angreb på Victor Nelsson, og det skabte ren tumult, hvor FC Nordsjællands Abdul Mumin mistede kontrollen over sig selv og langede en albue ud, hvilket gav klart rødt kort, mens provokatør Wikheim slap billigt med gult kort.

Fra det øjeblik blev det meget svært for FCN at komme tilbage i kampen, men trods 10 mand mod 11 lykkedes det alligevel at skabe at par situationer, der kunne have givet udligningen. Både Karlo Bartolec, indskiftede Godsway Donyoh, Andreas Skov Olsen og Mohammed Kudus fik testet den tidligere FCN-keeper Jesper Hansen med gode forsøg. Men gæsterne kørte mod slutningen 2-1 sejren sikkert hjem.

Et ærgerligt nederlag for FCN, der blev mentalt udfordret af FC Midtjyllands fysiske spil og glemte at holde hovedet koldt. Derfor blev en god 1. halvleg igen vekslet til et unødvendigt nederlag.