Ledøje-Smørum bliver samarbejdsklub med FCN

Kategorier

Formand for trænerrådet i Ledøje-Smørum Fodbold, Jan Møller, med FCN-trøjen i hænderne sammen med FCN's adm. direktør Søren Kristensen og i forgrunden Akademispiller Marcus Gudmann, der har sin fodboldopdragelse fra LSF.

– Vi vil ligesom FC Nordsjælland gerne udvikle vores egne ungdomsspillere og bygge på spillere af egen avl, siger Ole “Barca” Hansen, formand for Ledøje-Smørum Fodbold.

Endnu en stor og velfungerende klub i nabolaget har nu skrevet samarbejdsaftale med FC Nordsjælland. Det er Ledøje-Smørum Fodbold, der bliver det nyeste medlem af det store fællesskab Fodbold Samarbejde Nordsjælland, og LSF-formand Ole “Barca” Hansen forventer sig meget af det fremtidige samarbejde:

– Vi har tidligere været samarbejdsklub med Brøndby, men stoppede det til nytår. Nu glæder vi os i stedet til samarbejdet med FC Nordsjælland, der er en klub, der har mange af de samme værdier, som vi har hos os.

– Det handler om at udvikle egne ungdomsspillere bedst muligt og bygge på spillere af egen avl. Det forsøger vi at gøre til det topniveau, vi kan nå, og nu regner vi med at kunne udbygge det med hjælp fra FCN. Vi mener, at vi bedst kan samarbejde med en klub med samme filosofi, som vi har, lyder det fra Ole “Barca” Hansen.

Hans store passion for FC Barcelona afspejles i kælenavnet, som alle i Ledøje-Smørum bruger.

Det fremtidige samarbejde med FCN er ikke kun en ledelsesbeslutning i LSF:

– Vi har fuldt U-træningen i FCN og fået en flot præsentation af samarbejdets muligheder. Den forelagde vi vort samlede trænerråd, som så har besluttet, at det er det rigtige for LSF. Så alle trænerne er med på ideen.

– Vi håber, at det kan være med til at udvikle spillere til vores to bedste herrehold i Danmarksserien og Serie 1 og også give nye ideer til træningen der. Og så har vi også en stor pigeafdeling, som FCN kan hjælpe med udviklingen af, så vi på sigt også kan få et godt kvindehold, siger Ole “Barca” Hansen.

FCN har også store forventninger til det fremtidige samarbejde, og FSN-ansvarlig Tobias Sommer udtrykker det således:

– Vi er meget glade for at byde Ledøje-Smørum Fodbold velkommen i FSN-familien. Det er en meget progressiv klub, som deler rigtig mange af vore egne værdier på både herre- og kvindesiden.

– Ledøje-Smørum Fodbold investerer meget i udvikling af deres koncept, og vi glæder os til at bidrage. Man kan tydeligt se på deres hold hele vejen ned igennem ungdomsrækkerne hvilket stort arbejde, der ligger bag.  Vi har allerede haft stor glæde af Marcus Gudmann, som nu er en del af vores Akademi og har fået debut i Superligaen. Det skal der også tilskrives den store værdi af hans tidligere trænere i LSF, siger Tobias Sommer.

Samarbejdet giver således også Ledøje-Smørums allerbedste spillere større muligheder for at forfølge drømme i FCN. Lasse Petry er fra Ledøje-Smørum og var i mange sæsoner en profil i FC Nordsjællands trup, og nu kan turen altså komme til Marcus Gudmann. Og måske flere andre mens Ledøje-Smørum også selv får endnu højere standard med egenudviklede spillere.