Kudus: Jeg har fået bedre balance i mit spil

Kategorier

Mohammed Kudus i aktion mod Esbjerg. Han har været en markant profil hos FCN i flere kampe i træk nu.

Boesenfoto.dk

– Min nye position på banen kræver mere defensivt arbejde, og det har jeg det fint med, siger 18-årige Mohammed Kudus før hjemmekampen mod FCK 2. Påskedag kl. 16.00.

I de to seneste hjemmekampe mod Brøndby og Esbjerg i Mesterskabsspillet, er Mohammed Kudus begge gange fortjent blevet kåret til Man of the Match.

I en rolle lidt længere tilbage på midtbanen har han imponeret med sit tårnhøje tekniske niveau, men også med en holdindsats, der vidner om stor udvikling for den kun 18-årige ghaneser i sin første sæson hos FCN.

– Tidligere tænkte jeg kun på at angribe, når jeg fik bolden, men min nye position på banen kræver lidt mere defensivt arbejde, og jeg har lært at få bedre balance i mit spil, siger Mohammed Kudus, der i den seneste hjemmekamp mod Esbjerg også fik scoret for anden gang i dette forår.

– Jeg har stadig masser af muligheder for at komme frem til afslutninger, og jeg håber at få scoret en del flere mål. Det bliver en stor kamp mod FCK, og jeg går ind til den med samme mentalitet, som til alle kampe. Det bliver med 100% fokus på holdet og på at vinde.

– Superligaen er på et højt niveau, og kun gennem holdpræstationer bliver det muligt også at præstere noget ekstra individuelt, lyder det fra Mohammed Kudus, der fik sin debut for FCN straks efter sin 18-års fødselsdag i august og indtil nu har spillet 20 kampe.

Han var ikke med her i forårets start, da han var med Ghana til U/20 VM, og han har ikke prøvet at spille mod FCK i Right to Dream Park før:

– Jeg spillede 2. halvleg mod FCK i Parken i efteråret, men jeg sad på bænken, da vi mødte dem her i foråret. Jeg ser frem til kampen og med forårsvejr og solskin kan det blive helt fantastisk. Jeg nyder at spille i sol, som jeg er vant til fra Ghana, siger Mohammed Kudus.

Han kunne først blive en fast del af FC Nordsjællands Superligatrup, da han blev 18 år, men forinden var Mohammed Kudus flere gange på besøg hos FCN og trænede med U-holdene her. Han har også spillet kampe med flere af de unge FCN-spillere, når Right to Dream og FCN stillede fælles hold i store udenlandske ungdomsturneringer.

– Jeg har især spillet meget med Dams (Mikkel Damsgaard) i nogle af de turneringer, og vi har lært hinanden at kende, så vi nogle gange kan finde hinanden i lidt Tiki Taka kombinationer på midtbanen i Superligakampene, fortæller Mohammed Kudus.

Det får vi forhåbentlig at se igen i morgen 2. Påskedag, når FCN hjemme i Right to Dream Park tager imod topholdet FCK kl. 16.00.

Det bliver et brag af en kamp, hvor FCN skal ryste skuffelsen fra Odense Langfredag af sig og genfinde de flotte spillemæssige takter fra den kamp, hvor tigrene havde fortjent noget mere en 2-2 mod OB.

Køb billet til kampen mod FCK HER