FCN tabte til et skarpt FCK-hold

Kategorier

FCN havde svært ved at finde plads i det kompakte FCK-forsvar. Her er det Andreas Skov Olsen, der kommer til kort.

Boesenfoto.dk

FCK fik brudt seks års forbandelse i Right to Dream Park og vandt 3-0 i en kamp, hvor FCN ikke for alvor formåede at true guldfavoritterne.

FC Nordsjælland har haft krammet på FCK seks år i træk på hjemmebane, men nu gik den ikke længere. FCN kom til kort mod et stærkt organiseret tophold, der holdt en enorm hold disciplin kampen igennem og viste kynisme i afslutningerne.

Det var ikke fordi, FCK havde flere skud på mål end FCN, tværtimod, men FCK var bare meget skarpere i sine afslutninger. Det var som om, FCN ikke havde samme tro på det i afslutningerne, som de gæstende københavnere, der viste stor effektivitet. FCN og især Karlo Bartolec havde dog også skudforsøg, der med lidt held have givet et mål eller to.

Men sejren til FCK var helt efter fortjeneste på den måde, gæsterne styrede kampen. Hele 1. halvleg satte FCK sig tungt på spillet, og FCN havde svært ved at få plads til det vante flotte opspil. Alligevel var det FCN, der først kom til en stor målchance, da Andreas Skov Olsen kun lige manglede et skonummer i at få tåen på et perfekt indlæg fra Godsway Donyoh.

Men i det 26. minut slog FCK til med et flot gennemspillet angreb, som Viktor Fischer havde let ved at afslutte til 1-0 på godt forarbejde af Jonas Wind og Peter Ankersen. FCN var tæt på at svare igen straks efter, da Karlo Bartolec på smarte træk i feltet slap helt fri, men hans afsluttende skud blev reddet af Denis Vavro, der kastede sig på tværs foran målstregen.

En udligning kunne måske have givet FCN et boost, men i stedet blev det 2-0 til FCK i det 33. minut ved Dame N´Doye efter hjørnespark. Det blev også stillingen ved pausen, selv om Andreas Skov Olsen lige fik testet målmand Stephan Andersen med et godt højrebensskud.

FCN kom bedre med i spillet i 2. halvleg, men kampen blev reelt afgjort i det 55. minut, da FCK udnyttede én hurtig omstilling og Superligaens topscorer, Robert Skov, nettede med højrebenet i helt fri position til 3-0.

FCN med en Mohammed Kudus her og der og allevegne skabte flere gode angreb, men FCK stod kompakt og stærkt, så det var sjældent, at afslutningerne blev farlige. De fleste indlæg blev bare afvist af de fysisk overlegne københavnere. Dog havde Karlo Bartolec to gange midtvejs i 2. halvleg skudforsøg, der havde fortjent at gå ind. Det ene blev kun reddet af Stephan Andersen, fordi han var heldig at blive ramt på foden.

Men et mål havde også kun været pynt på en dag, hvor FCN mødte et stærkere hold på vej mod det danske mesterskab. Og det magtede FCN ikke for alvor at udfordre.

Nu gælder det bare om at svare igen og rejse sig mod FC Midtjylland, der gæster Right to Dream Park om en uge, mandag 29. april kl. 19.00.