Esbjerg er fortsat FC Nordsjællands onde ånd

Kategorier

Igen lykkedes det Esbjerg at pakke FCN-topscorer Andreas Skov Olsen ind, så han ikke fik scoret.

Boesenfoto.dk

Heller ikke i tredje forsøg lykkedes det for tigrene mod de velorganiserede vestjyder, der vandt 2-1 og blev de første til at besejre FCN i foråret.

Tredje gang er ikke altid lykkens gang. Det måtte FCN sande i dag i Right to Dream Park, hvor Esbjerg endnu engang viste sig som tigrenes onde ånd i en kamp, hvor gæsterne ville det mest og blev belønnet for det.

Efter en uafgjort kamp og et nederlag mod Esbjerg i grundspillet var der ellers lagt op til, at FCN som ubesejret i foråret endelig ville få ram på de vestjyske oprykkere. Og det lovede også godt i starten af kampen, hvor FCN fik skabt en del.

Det så endda rigtig godt ud, da FCN i det 38. minut kom foran 1-0 på et glimrende mål af Mohammed Kudus, men et slemt forsvarskoks af FCN tre minutter før pausen blev meget kampafgørende. Esbjerg fik nærmest foræret en udligning til 1-1, og så gik det helt i fisk for tigrene.

2. halvleg blev en evig kamp for at finde huller i Esbjergs forsvar, men fiskenettet var lukket i. Efter en lille times spil fik Esbjerg til gengæld held med et kontraangreb, hvor FCN forsømte at sætte en ordentlig tackling ind på Carlo Holse, som alt for let fik lov at score til 2-1 fra nært hold.

Resten af kampen kæmpede FCN for at finde nye ideer, men der manglede gennembrudskraft, og alle afslutninger var uden det nødvendige bid. Det lykkedes aldrig at lægge et tryk på gæsterne på en måde, så deres organisation kunne smuldre.

FCN-topscorer Andreas Skov Olsen har scoret mod næsten alle hold, men mod Esbjerg kan heller ikke han finde vej til netmaskerne, og han måtte for tredje gang gå målløs fra banen mod det sammentømrede vestjyske mandskab.

2-1 til Esbjerg var det meget skuffende facit af en kamp, hvor det ikke kun var størstedelen af det vante hjemmepublikum, der var taget på påskeferie, men også en del FCN-spillere, der aldrig fandt det energiniveau, der skal til for at vinde den slags vigtige kampe i Mesterskabsspillet.

Med nederlaget har FCN gjort det svært for sig selv, selv om der stadig er syv kampe tilbage. Forhåbentlig genfinder FCN spillehumøret til de kommende to kampe i løbet af Påsken, ude mod OB Langfredag og hjemme mod FCK 2. Påskedag.

Der var ikke mange højdepunkter i kampen set med FCN-øjne, men målet til 1-0 var en perle, skabt af et super opspil fra Karlo Bartolec til Andreas Skov Olsen, der åbnede hele forsvaret med en fin tværpasning til Ulrik Yttergård, og på hans indlæg kastede Mohammed Kudus sig frem og headede bolden i nettet.

Kampen bød på debut til Isaac Atanga i det sidste kvarter, hvor han afløste Oliver Antmann, der spillede med fra start for første gang.